Bedellide ikinci şans

Son dakika önergeleriyle mevcut bakaya ve kaçaklara kuraya girmeden bedelli askerliğe başvurma hakkı tanındı.

Haberler 21.06.2019 - 11:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

lk 6 ay askerliin ardndan 6 ay daha askerlie devam edenlerden Dou ve Güneydou illerindeki snr birliklerinde görev alanlara yaklak bin TL ilave harçlk ödenmesi hükme baland. Ayrca bakaya ve asker kaçaklarndan askerliini yapm olanlarn idari para cezalar affedildi.

HABER MERKEZ

Bakaya ve yoklama kaça 460 bin genç 1 Kasma kadar bavurmalar halinde bedelli askerlikten yararlanacak.

Askerlik sistemini kökten deitiren yeni askerlik düzenlemesinin 63 maddesi Meclis Genel Kurulunda kabul edildi. Düzenlemenin son iki maddesi yani yürürlülük ve yürütme maddeleri ise dört siyasi partinin ortak mutabakatyla sal gününe brakld.

Yaplan bir deiiklikle hudut bölgesinde görev yapan ve askerliini uzatanlara ek 1000 TL harçlk verilmesi kanun maddesine eklendi.

Milyonlarca gencin bekledii askerlik süresini alt aya indiren, bedelli askerlii kalc hale getiren yeni askerlik düzenlemesinin 63 maddesi Meclis Genel Kurulundan geçti

Dört siyasi partinin mutabakatyla, kanun teklifinin yürütme ve yürürlülük maddelerini düzenleyen 64 ve 65inci maddelerin görümeleri ise sal gününe brakld.

1927 ylnda devreye giren askerlik kanununda tam 92 yl sonra temelden deitiren 65 maddelik düzenlemenin 12 maddesinde deiiklie gidildi.

En önemli deiikliklerden biri Dou ve Güneydou snr bölgelerinde görev yapan ve askerlik süresini alt ay uzatan askerler için yapld.

Deiiklie göre, Hatay, Kilis, Gaziantep, anlurfa, Mardin, rnak, Hakkari, Van, Ar ve Idr illerinde hudut birliklerinde görev yapan askerlere ek 1000 TL ödenmesi karar alnd.

Snr bölgesinde askerliini 6 ay uzatanlara toplamda 3 bin TL harçlk verilecek.

Genel Kurulda yaplan önemli deiikliklerden biri de 460 bin genci yakndan ilgilendiren maddede yapld.

Düzenleminin geçici maddesinde, bakaya ve yoklama kaça durumunda olanlarn bir defaya mahsus olmak üzere 1 Kasm 2019 tarihine kadar bavurmak ve 31 bin TL ödemek kouluyla kuraya tabi tutulmadan bedelli askerlikten yararlanmasnn önü açld.

Kanun teklifinin 64üncü ve 65inci maddesi ve tümü üzerine yaplacak oylama ise sal gününe brakld.

Ana Sayfaya Git