Belediyelerde arka oda sırrı!

Teröre destek veren belediyelere kayyum atanması ile birlikte bunların PKK ile bağlantıları, devletin olanaklarının nasıl aktarıldığı bir bir ortaya çıkmaya başladı.

Haberler 26.11.2016 - 10:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi bata olmak üzere tüm belediyelerde arka odalar tespit edildi. Buralarda geçici içi statüsü ile çalan üç kii tehdit ve antajla vatanda haraca balad iddia edilirken, Parlamentoda baz gazeteciler ile sohbet eden çevre ve ehircilik Bakan Mehmet Özhaseki, kayyum atanmas ile birlikte HDPli belediyelerin PKK ile nasl iç içe geçtiklerinin belgeleri ile ortaya çkmaya baladn söyledi. Sabahn haberine göre, Özhasekinin verdii bilgiye göre kayyum atanan belediyelerdeki tablo öyle:

çLER ORTADA YOK

Bir belediyenin kadrosunda çalan içi says 250 olarak görünüyor. Ancak bunlardan sadece 50si çalyor. Dierleri ya PKKya katlmak için daa çkm ya da ehirlerde eylemleri örgütlüyor.

DYARAKIRDA ARKA ODA

Diyarbakr Büyükehir Belediyesine kayyum atandnd bir gerçek ortaya çkt. Arka odada geçici içi statüsünde 3 kii oturuyordu. Bunlar, önlerindeki haritaya bakp urada pafta kimin? ... kiiye ait. Buradan bir yol geçsin deyip sahibine haber gönderiyordu. Daha sonra Senin parselin bozuldu. Bunu düzeltiriz ama 100 bin lira ver diyordu. Vatanda, 20-30 daire yaptraca yerin yol olmamas için bu paray veriyordu.

Bu sadece Diyarbakr Büyükehir Belediyesi ile snrl kalmad. Kayyum atanan belediyelerin tümünde bir arka oda bulunduu ve vatandan haraca baland belirlendi.

HZMET ALIM SÖZLEMELER

Son KHK ile kayyum atanan belediyelerde ihale ve hizmet alm sözlemelerinin iptali saland. Bu düzenleme kayyumlardan gelen talepler dorultusunda yapld. Kayyumlar, PKK tarafndan yönetilen belediyeleri bir temizleyelim. Eskiden yaplan ileri, sözlemeleri bitirelim. çünkü pislik akyor. Baka türlü temizleyemeyiz. çünkü buraya devlet mecburen para aktaryor. Bu para örgüte gidiyor. Baka türlü iin içinden çkamayz dedi.

ç ÜCRETLERNDEN PKKYA KAYNAK

HDPli belediyeler taeron olarak çaltrdklar insanlarn araclyla PKKye kaynak aktaryordu. Örnein toplum sözlemede içilere 7 bin 500 lira gibi yüksek ücretler veriliyor. Bunun bin-2 bin liras içiye veriliyor, geri kalan PKKya aktarlyor.

TAERONLAR DA PARA AKTARMA YOLU

Taeronlar da ayn ekilde para aktarma arac olarak kullanld. Taeron örnein bir milyon liraya mal ettii ii 2 milyon lira olarak gösteriyor, aradaki fark PKKya aktarlyordu.

Ana Sayfaya Git