Belediyelere operasyon!

Siirt ve Tunceli belediyelerine eş zamanlı operasyon düzenlendi. Aralarında Belediye başkanları ile pati il başkanlarının bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Haberler 17.11.2016 - 09:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TUNCEL ve Siirtte bu sabah polisin yapt operasyonlarda belediye bakanlar ile aralarnda parti il bakanlarnn da bulunduu çok sayda kii gözaltna alnd. Siirt Belediye Bakan Tuncer Bakrhan tutukland.

Tunceli Cumhuriyet Basavclnn yürüttüü terör soruturmas kapsamnda Emniyet Müdürlüü Terörle Mücadele ubesi ekipleri dün sabah erken saatlerde Tunceli Belediye E Bakanlar DBPli Mehmet Ali Bul ile Nurhayat Altunu evlerinde gözaltna ald. E Bakanlar Bul ve Altunun evinde arama yaplrken, ayn saatlerde HDP l Bakan Aslan ça ile EMEP l Bakan Mustafa Takalenin de aralarnda bulunduu 8 kii daha gözaltna alnd. Gözaltna alnanlar salk kontrolünün ardndan sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüüne götürüldü. Üç kiinin de arand bildirilirken, gözaltna alnanlarn Emniyet Müdürlüündeki sorgularna baland bildirildi.

TUNCEL BELEDYES AçIKLAMA YAPTI

Tunceli Belediyesi gözaltna alnan e bakanlar ile ilgili açklama yapt. Belediyenin internet sitesinde yer alan açklamada, öyle denildi: Dersimde sabahn erken saatlerinde e zamanl birçok eve ev baskn gerçekletirildi. Aralarnda Belediye E bakanlarmz Nurhayat Altun ve Mehmet Ali Bul, Belediye Meclis üyesi Cemile Ata, DSK Dersim ube E Bakan ükran Ylmaz, HDP l E Bakan Aslan ça, HDP PM üyesi Ali Ekber Kaya, HDP yöneticisi Hüseyin Dadeviren ve Yaar An, Emep l Bakan Mustafa Takale, BES Dersim Temsilcisi Musa Klçn da olduu evlerde sabahn erken saatlerinde ev aramalarnn ardndan ifadeleri alnmak üzere l Emniyet Müdürlüüne götürüldü. Edinilen bilgiye göre, DBP Belediye E bakanlarna ilikin açklama ve kentteki eylem ve etkinliklere katlma gerekçesi belirtilirken ev basknlarnn devam edecei örenildi.

SRT BELEDYE BAKANI GÖZALTINDA

Siirt Cumhuriyet Basavclnca yürütülen bir soruturma kapsamnda Siirt Belediyesine dün sabah operasyon düzenlendi. Emniyet Müdürlüü Terörle Mücadele ubesi ekipleri saat 06.00 sralarnda belediye binasna gelerek çevrede güvenlik önlemi ald. Ardndan binaya giren polis biliim ve inceleme ekipleri arama balatt.

Belediyenin bilgisayar hard disklerine de incelenmek üzere el konulurken, Siirt Belediye E Bakan DBPli Tuncer Bakrhan da kentin Yeni Mahalle Elit Sitesindeki evinde gözaltna alnd ve evinde arama yapld. Dier E Bakan Belkiza Beta Epözdemirin ise il dnda olduu bildirildi.

SRT BELEDYESNDE ARAMALAR SONA ERD

Aramalarn sona ermesinden sonra polis ekipleri belediyeden ayrlrken, çalanlar binaya girdi. Soruturma hakknda resmi açklama yaplmazken, evinde yaplan aramadan sonra gözaltna alnan Belediye Bakan Tuncer Bakrhann Emniyet Müdürlüündeki sorgusunun ardndan akam saatlerinde, Adliye ye sevk edildi. Cumhuriyet savclndaki ifadesinden sonra Bakrhan tutuklanma istemiyle, Sulh Ceza Mahkemesine çkarld. Bakrhan ve beraberindekilerin mahkemede sorgulamas geç saatlere kadar sürdü. Mahkeme Bakrhan hakknda tutuklama karar verdi.

PATNOS LçE BAKANI GÖZALTINDA

Arnn Patnos ilçesi Cumhuriyet Basavclnn talimat dorultusunda l Emniyet Müdürlüüne bal Terörle Mücadele ube Müdürlüü ile Patnos lçe Emniyet Müdürlüü ekipleri harekete geçti. Örgüt üyesi olduklar ve örgüt propagandas yaptklar öne sürülen HDP Patnos lçe Bakan Vahyettin lgün ile DBP Patnos lçe Bakan Ömer Narçin, ayn binadaki parti tekilatlarnda gözaltna alnd. Zanllar, salk kontrolünün ardndan lçe Emniyet Müdürlüüne götürüldü. Parti binalarndaki aramalarda, çok sayda örgütsel dokümann ele geçirildii belirtildi.

Ana Sayfaya Git