Belediyeleri Sert Uyardı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'da düzenlenen Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'na katıldı. ATO Congresium'da belediye başkanlarına hitap eden Erdoğan, hizmette ölçülerinin, diğer partilerin elindeki belediyeler olmadığını söyledi.

Haberler 14.09.2017 - 09:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Erdoan, çtay o kadar düürmeye hakkmz yok. Biz, kendi kendimizle yaryoruz. Öyle de devam edeceiz. 2019 Mahalli dareler Seçimlerinde, yüzde 50nin üzerine çkmak için mevcutla yetinemeyiz. ehrin ve milletimizin günlük ihtiyaçlarn en iyi ekilde karlarken, ayn zamanda geçmiimizin ihyasn ve gelecein inasn da gerçekletirmek mecburiyetindeyiz. ehirlerimizi ancak bu ekilde küresel çekim merkezleri haline getirebiliriz. ehre hükmeden deil, ehre hizmet veren belediyecilik anlay sayesinde bugün bulunduumuz noktaya ulatk diye konutu.

SMLER FANDR

Davann kalc, isimlerin ise fani olduunu vurgulayan Erdoan, Darbecilerin karsna hem yürekleri ve bedenleriyle hem de ellerindeki tüm imkanlaryla dikilen belediye bakanlarmzn, meclis üyelerimizin, belediye çalanlarmzn her birine ayr ayr ükranlarm sunuyorum. 15 Temmuz ihanetinin baarszla uramasnda, belediyelerimizin milletimizle birlikte verdii destans mücadelenin çok büyük katks olmutur. Unutmay dava, kalc isimlerse fanidir. Biz kalc olana bakacak, sadakatimizi davamza göstereceiz. AK Parti çats altnda, ülkemize ve milletimize hizmet eden bizler, isimlerimizi tarihe yazdrabilmisek ne mutlu bize dedi.

SPEKÜLASYONA FIRSAT VERMEYECEK EKLDE çALIMALARIMIZI YÜRÜTMEMZ LAZIM

Bakanlarn, belediyeler hakknda en ufak spekülasyona frsat vermeyecek ekilde çalmalar gerektiine dikkat çeken Cumhurbakan Erdoan, unlar söyledi: Belediyelerdeki baarmz, 2019 ylnda hayata geçecek olan Cumhurbakanl Hükümet Sisteminde istediimiz neticeyi alabilmemizin en bata gelen artlarndan biridir. 2019 Mart, bizim için adeta olmazsa olmazdr. 2019 Martnda aday olacak belediye bakanlarmz, u andaki mevcut belediye bakanlarmz, 2019un Martna deil; hedefi 2019un Kasmna koymaldr. Belediyelerimiz hakknda, en ufak bir spekülasyona frsat vermeyecek ekilde çalmalarmz yürütmemiz lazm. Bütün dedikodular adeta sil batan yapacak gibi bugünkü bu toplantyla bir miladi admn atlmas gerektiini özellikle ifade etmek istiyorum. ehirlerdeki, ilçelerdeki, beldelerdeki bütün dedikodularn ortadan kalkmas için belediye bakanlarmza, belediye meclis üyelerimize, il genel meclis üyelerimize çok büyük iler düüyor

HçBR ARKADAIMIN AIR BR VEBALN ALTINA GRMEYECENE NANIYORUM

AK Partiye zarar verecek her tutum ve sözün, Türkiyeye ve milletin geleceine vurulmu darbe olacan dile getiren Erdoan, Açk ve net konuacam. Bu yolda küsmek, darlmak hele hele mücadeleye zarar verecek davranlar içine girmek hiçbir arkadama kesinlikle yakmaz. çünkü biz, sradan bir parti deiliz. Bu parti, bir davann sembolüdür. Bir davann eri olmak, bakad bir siyasi partinin bireyi, eleman, ferdi olmak bakadr. Ben sizleri; bir dava eri olarak görüyorum, yol arkadalarm olarak görüyorum. Bu dönemde AK Partiye zarar verecek her tutum, her söz Türkiyeye ve milletimizin geleceine vurulmu bir darbe olacaktr. Gerek tekilatlarmzda gerek belediyelerimizde gerek dier kademelerde hiçbir arkadamn böyle bir yanln içine düeceine; böyle ar bir vebalin altna girmeyeceine kesinlikle ben inanyorum diye konutu.

AK PARTNN BAARISIZLII DEMEK, TÜRKYENN ÖNÜNDEK FIRSATLARI KAçIRMASI DEMEK

AK Partinin kaderiyle Türkiyenin kaderinin bütünletii bir süreçten geçildiini vurgulayan Erdoan, Önümüzde ülkemiz ve milletimiz için gerçekten çok zorlu bir dönem var. Hem içerideki hem bölgemizdeki hem de küresel düzeydeki gelimeler, salam durmamz ve gücümüzü artrmamz gerektiriyor. Baarszlmzn tek neticesi sadece AK Partini iktidar kaybetmesi olsa inann bana çok küçük bir bedel olur. AK Partinin baarszl demek, Türkiyenin önündeki çok büyük frsatlar kaçrmas daha da kötüsü elindekileri kaybetmeyle veya kaybetme tehlikesiyle yüz yüze kalmas demektir. Ülkemizin kaderiyle partimizin kaderinin adeta bütünletii bir süreçten geçiyoruz. AK Parti, kazandnda Türkiye kazanyor. Türkiye, kazandnda AK Parti kazanyor dedi.

BR PARTNN MLLETVEKLLER TERÖRSTLERLE AYNI SAFTA OLMAK çN CAN ATIYOR

SHA tartmasyla ilgili de açklamalarda bulunan Cumhurbakan Erdoan, konumasna öyle devam etti: Biz kendi kaderimizi, ülkemizin kaderiyle bütünlemi olarak görürken, ana muhalefet partisi unvann tayan bir partinin milletvekilleri, maalesef teröristlerle ayn safta olmak için adeta can atyorlar. Daha da kötüsü bu partinin genel bakan da devletinin ve milletinin yannda yer alarak, bu tür faaliyet içindeki milletvekillerinden hesap sormak yerine benzer tavrlar içine girmekten çekinmiyor. Terörle mücadele operasyonlarnda ülkemize çok büyük imkanlar salayan silahl insansz hava araçlarna yönelik iddialar, bu çarpkln en son örneidir. Terörle mücadele ederken, sivillerin zarar görmemesine yönelik hassasiyetimizi herkes takdirlerini belirtirken, birilerinin suyu bulandrmak için uramas ibretlik bir hadisedir. Türkiye, braknz kendimiz snrlarmz içindeki operasyonlar, snr ötesi operasyonlarnda dahi sivillerin zarar görmemesi politikasndan taviz vermemi bir ülkedir

HçBR VEKLN BÖYLE BR HAKKI YOK

Cumhurbakan Erdoan, unlar söyledi: Türkiyenin terörle mücadele yönteminden ve son dönemde elde ettii ciddi baarlardan rahatsz olmaya terör örgütünün hakk olabilir. Terör örgütünü destekleyen birtakm güçler de bundan rahatszlk duyabilir; ama bu ülkenin hiçbir vekilin böyle bir hakk yoktur. Silahl insansz hava araçlaryla sivillerin hedef alnd gibi tam da terör örgütünün uluslararas alana tamak isteyecei türden bir iddiay gündeme getirmenin siyasetle ve insan haklaryla hiçbir ilgisi yoktur. Kendi ülkesine, kendi ülkesinin güvenlik güçlerine, kendi milletinin terörle mücadelesine husumet besleyenlere milletimiz hak ettii dersi sandkta mutlaka verecektir. Ana muhalefetin bandaki zat, daha yeni ne diyor? Artk kavgaysa kavga diyor. Hale bak. Sizin hayatnz zaten bu milletle bu milletin deerleriyle bu milletin kutsallaryla kavgayla geçti. Bu zat, kendi ülkesini ve kendi devletini yabanclara ikayet ederek, hedef göstererek, siyaset yapmay alkanlk haline getirdi. Üstelik bu kavgada yalnz da deil. Terör örgütlerini ve onlarn destekçileri olan yerli-yabanc odaklar yanna alarak, bu kavgay büyütmeye çalyor. Dümanl, fitneyi, ihaneti kendisine yol edinenlerle kavga etmekten hiçbir zaman kaçmad kaçmayz. Biz, insanlara akllarnn alaca dilden konumay biliriz

ERDOANDAN KILIçDAROLUNA: SEN KMSN? NEY BTRECEKSN?

SHA tartmas üzerinden CHP Genel Bakan Kemal Klçdaroluna yönelik eletirilerde bulunan Erdoan, Ey Klçdarolu, ey yanndaki kendini bilmezler; silahl insansz hava araçlarnn yapt i, bu vatana ve millete ihanet eden teröristleri yok etmektir. Sen bir gün baka konuacaksn, bir gün baka konuacaksn. Siz, gökkua gibisiniz. Renkten renge devaml giriyorsunuz; ama bir gün baka, bir gün baka bu, siyasetçiye yakan bir yürüyü deildir. Onun için de 9 seçim, 9 malubiyet aldn. Almaya da devam edeceksin; çünkü bu milletin evlatlarn ehit edenleri savunanlar, bu milletin oyunu alamaz. Ondan sonra utanmadan, sklmadan çkacaksn 4 ylda ben terörü bitiririm diyeceksin. Sen kimsin ya? Neyi bitireceksin? Böyle lafla peynir gemisi yürümüyor. Bu devleti dimdik ayakta tutabilmek için ne gerekiyorsa onu yapacaz. SHAlarla da yapacaz, tanklarla da yapacaz, toplarla da yapacaz. Tüm silahlarla güvenlik güçlerimizi donatarak, bunlar yapacaz. Kandilden sana destekler geliyor. Memnunsun deil mi? imdi beraber kendi koalisyonunuzu da yaparsnz beraber de yolculuunuza devam edersiniz. Size de yakr. Sözde Adalet Yürüyüünde de beraber yürüdünüz. Sanzda, solunuzda kimler olduu belli. Bir tarafnzda malum o takm, PKK, onun destei altnda olanlar; öbür tarafnzda da FETÖ. yi buldular birbirlerini diye konutu.

HEYKEL AçIKLAMASI: BZM DEERLERMZE TERSTR

AK Partili baz belediyeler tarafndan kendi heykelinin yapldn duyunca üzüldüünü anlatan Cumhurbakan Erdoan, Baz belediyelerimizde, says gerçi çok fazla deil, ahsmn heykel veya benzer görsellerini yapmlar. Bunu duyunca ben, çok çok üzüldüm. Bir defa bu, bizim deerlerimize terstir. Ben, ne heykelimin dikilmesini istiyorum ne masklar yaplmasn istiyorum ne bu tür görseller yaplmasn istiyorum. Bunlar kaldrttk. Bizim belediyelerimiz, bundan sonra lütfen bu yanllara tevessül etmesinler. Heykel deil, hizmete yönelik eserler diksinler. Bunlarn, bizim deerlerimizle çatan eyler olduunu bilmemiz lazm. Asla bu yola hiçbir arkadam tevessül etmesin dedi.

Ana Sayfaya Git