Belediyenin yaz kampına mühür!

Büyükşehir Belediyesi'nin Hazar Göl'ündeki "Sosyal Tesisi", ilçe kaymakamlığı tarafından mühürlenerek kapatıldı. Büyükşehir Belediyesi, işlemin hukuki olmadığını bildirerek, suç duyurusunda bulunulacağını açıkladı.

Haberler 15.07.2019 - 01:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Elazn Maden ilçesinde bulunan, Diyarbakr Büyükehir Belediyesine ait Hazar Gölü Kamp ve Dinlenme Tesisi, Kaymakamlk tarafndan mühürlenerek, kapatld. Karar, Büyükehir Belediyesi tarafndan, hukuk d olarak deerlendirip, Kaymakamlk hakknda suç duyurusunda bulunulacan açklad.

BEDEN VE RUH SALIINA AYKIRI

Maden Kaymakamlnca Gezin köyünde bulunan, Diyarbakr Büyükehir Belediyesine ait kamp ve dinlenme tesisinde inceleme yapld. ncelemede tesisin; eitim, salk, güvenlik, çocuklarn beden ve ruh sal açsndan uygun olmad belirlendi. Bunun üzerine kaymakamlk tarafndan tesis mühürlenip, kullanma kapatld. Valilikten yaplan açklamada, daha önce de giderilmesi gereken eksiklerin giderilmedii belirtilerek, öyle denildi:

BELEDYE KAMPI MÜHÜRLEND

Maden Kaymakamlnca alnan 12.07.2019 tarihli karar ile Yaplan incelemede kamp ortamnn eitim, salk, güvenlik açsndan çocuklarn beden ve ruh sal için uygun olmad, daha önce giderilmesi gereken eksikliklerin tamamlanmad, bu durumun çocuklarn sal, güvenlii ve eitimi açsndan risk tekil ettii sebebiyle kapatma karar alnd. Alnan karara istinaden güvenlik tedbirleri alnarak Maden Kaymakaml ve Elaz l Özel daresi personelince söz konusu tesisin kapatlmas ve mühürlenmesi saland.

BELEDYE HUKUKSUZ BR LEM

Buarada, Diyarbakr büyükehir Belediyesi yazl açklamada bulundu. Açklamada, Hazar Kamp Sosyal Tesislerimizin kapatlmasna dayanak olarak gösterilen Maden Kaymakaml yazs usule aykr olarak tebli edilmemi ve var olduu iddia edilen eksiklikler ile ilgili kurumumuza herhangi bir yaz yazlmamtr. Maden Kaymakaml veya Elaz Valilii 2016 ylndaki bir yaz ve soruturmay gerekçe göstererek 2019 ylnda ilem tesis etmilerdir. Maden Kaymakamlnn bahse konu yazsnda tesisin 2017-2018 ylnda kullanlmad ifade edilmitir. Ancak, Maden Kaymakaml yetkilileri ve Elazdaki dier yetkililer tarafndan da iyi bilindii ve belediye yöneticilerinin sosyal medya hesaplarna da yansd üzere bu tesis Kayym döneminde de -kapatlma gerekçesi olarak gösterilen eksiklikler ile- kullanlmaya devam edilmitir. Kayym döneminde hem yetikinlere hem de çeitli vakflara kullandrlan bu alanla ilgili o dönemde hiçbir eksiklik iddias öne sürülmemitir.

TESS ASL AMACI DORULTUSUNDA

Belediyemizce 16 Nisan 2019 tarihinden itibaren söz konusu tesisin asli amac dorultusunda dezavantajl çocuklara kullandrlmas için youn bir çaba gösterilmitir. Kayym döneminde yaplmayan bakm ve onarm yaplm, tesisdeki eksiklikler giderilerek youn bir emek ve kamu kayna kullanlarak tesis elverili hale getirilmitir. Ancak, Belediye Ebakanmzn ziyaret ettii günün hemen ertesinde tatil günü baskn yapar tarzda tesise gidilerek kapatlmasn söylemek ciddiyetten uzak bir yaklamdr. Mesai saatini ve yetkilileri beklemeden yaplan bu ilem hukuken sakat bir ilemdir.

SUç DUYURUSUNDA BULUNULACAK?

Bu ilem sebebiyle yaz döneminde tesisten faydalanmas planan 900e yakn Diyarbakrl çocuk hayal krklna urayacaktr. çocuklarn hayallerini ykmak hiç kimsenin hakk deildir. çocuklarmzn haklarna sahip çkmak için belediyemizce hukuka aykr gerçekletirilen bu ileme kar yürütmeyi durdurma talepli iptal davas açlaca gibi, hukuka aykr ilem yapan kiiler hakknda da suç duyurusunda bulunulacaktr.

Ana Sayfaya Git