Ben değil biz vardık

Vali Aksoy onuruna veda yemeği verildi, duygu dolu anlar yaşandı. Diyarbakır'ın fahri hemşerisi olmaya devam edeceğini söyleyen Vali Aksoy, "Ben yoktu biz vardık ve biz olarak Diyarbakır’da bir şeyler yapabildiysek bunu hep beraber yaptık"

Haberler 29.06.2017 - 10:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Valiler kararnamesiyle Kocaeli valiliine atanan Vali Hüseyin Aksoy onuruna veda yemei verildi. Bir otelde düzenlenen veda yemeine Vali Aksoy ve Ei Hülya Aksoyun yan sra Ak Parti Diyarbakr Milletvekili Galip Ensariolu, MYK Üyesi Prof. Dr. Mehmet Emin Ylmaz, Gda, Tarm ve Hayvanclk eski Bakan Kutbettin Arzu, Büyükehir Belediye Bakan Cumali Atilla, 7. Kolordu Komutan Korgeneral Ali Sivri, 8. Ana Jet Üs Komutan Tügeneral Barbaros Kasar, Jandarma Bölge Komutan Tümgeneral Musa çitil, l Jandarma Komutan Tügeneral Ali Demir, l Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, Ak Parti Diyarbakr l Bakan Muhammed Dara Akar, Gazeteci Yazar Adam Mehmet Ali Altnda, Altnda irketler Yönetim Kurulu Bakan Selahattin Altnda, lçe Belediye Bakanlar, Vali Yardmclar, Kaymakamlar ile Kamu Kurum ve Kurulularnn bölge müdürleri, STK temsilcileri ve Kanaat önderleri katld.

GÜLERYÜZ VE ATLLA

Günün anlam ve önemini belirten Vali Yardmcs Kürat Güleryüzün aç konumasndan sonra, Diyarbakr Büyükehir Belediye Bakan Cumali Atilla, konutu.

Atilla, Vali Aksoyun üç yl süren Diyarbakrdaki zorlu görevine dikkat çekerken, kendileriyle 8 aydan bu yana mesai yaptn ifade etti. Diyarbakra Aksoyun büyük izler braktn söyleyen Bakan Atilla, Aksoyun ei Hülya Aksoyun kadn salna ilikin Diyarbakrda yürüttüü projeye deinerek, 110 bin kadna ulaldn söyledi.

Vali Aksoy, yemek sonras veda konumas yapt. Özellikle, göreve balad tarihte, Diyarbakrn tantmnda büyük önem arz eden, Karpuz festivalinin enliklerine, stadyumdaki etkinliklerin hemen akabinde, Diyarbakr saran ve ölümlerin yaand 6-7 ekim olaylaryla balatan iddet ve teröre dikkat çeken Vali Aksoy öyle dedi.

Göreve baladm tarihten ksa bir süre sonra artk hepinizin bildii gibi 6-7 Ekim olaylaryla balayan ve süreç içerisinde artan azalan boyutlarda terör olaylaryla Diyarbakrda kar karya kaldk. Bu süreçte vatandalarmzn zarar görmemesi oluabilecek bir zarar varsa bunun en hafife indirilebilmesi adna kentin bütün dinamitleriyle birlikte hareket etmeye gayret ettik. Sivil toplum kurulularmzla, odalarmzla, yerel kurum ve kurulularmzla istiare ve ibirlii içerisinde bu çalmalarmz ortaya koyduk ve Diyarbakrda bu sürecin en hafif ekilde atlatlabilmesi adna büyük gayret gösterdik.

BÜYÜK HASSASYET GÖSTERDK

Yaanlan süreçte özellikle güvenlik güçlerine, polise, askere ve dier birimlerde görev yapanlarn büyük bir hassasiyet içerisinde olduklarna vurgu yaparak, Türkiye bir hukuk devletidir. Ve terörle mücadelede ana ilkemizde, hukuk oldu. Güvenlik güçlerimiz çok büyük hassasiyet gösterdiler. Teröristi ayr, sivil halk hep ayr tuttuk. Yeri geldi, siviller için güvenlik güçlerimiz, canlarn feda ettiler. ehit oldular. Buradan ehitlerimize bir kez daha Allahtan rahmet, ailelerine basal diliyoruz. Gazilerimize de acil ifalar diliyorum. una inanyorum ki, Diyarbakrn Sur ilçesinde olsun, Silvanda olsun. çok büyük hassasiyetler içerisinde, mücadele verildi. Ve terörü teröristleri buralardan temizledik. Ki çalmalarmz halkmz da takdirle karlamtr. Ki, eylemlere, provokasyonlara, kkrtmalara gelmedi. Destek vermedi. Tüm çarlara, zorlamalara ramen devletinin yannda oldu dedi.

BU KENT HAK ETT NOKTAYA GELMEL

Önümüzdeki dönemde Diyarbakrn hak ettii noktaya gelebilmesi adna çok önemli çalmalarn gerçekleeceini ümit ettiklerini söyleyen Vali Aksoy unlar söyledi.

Diyarbakr kadim bir ehir, önemli birikimlere sahip bir ehir ve bu birikimlerini ortaya çkarma adna yaplmas gereken birçok çalma var. Bu çalmalarn bir bölümü bütün kurum ve kurulularmzla ibirlii içerisinde faaliyete geçirildi, geçirilmeye çalld. Önümüzdeki dönemde Diyarbakrn hak ettii noktaya gelebilmesi adna çok önemli bir çalmann da bu noktada gerçekleeceini de ifade etmek isterim. Diyarbakrda birçok alanda çalmalar yapmaya gayret ettik. Bu noktada Sivil Toplum Kurulularmzla, basnmzla, kamu kurum ve kurulularmzla hep ibirlii içerisinde bunlar yapma gayreti içerisinde olduk.

SIKINTILARIN HAFFLETLMES çN

Özellikle toplumda var olan skntlarn hafifletilebilmesi adna oluturulabilecek provokasyonlarn gerçeklememesi adna birçok kurum ve kuruluumuzla sürekli istiare içerisinde olduk. diyen Vali Aksoy, Meslek odalarmzla, bata baromuz olmak üzere odamz, borsamz, esnaf odamz, birçok kurum ve kuruluumuzla, i dünyasn temsil eden deerli sivil toplum kurulularmzla hep istiare içerisinde çalmalarmz ortaya koymaya gayret ettik. Temel amacmz Diyarbakrn bu skntlardan en az hasar görmesi ve toplumu daha iyi bir noktaya tayabilmekti. Bütün bu çalmalar yaparken Diyarbakrda görevde bulunduum süre içerisinde bütün kurum ve kurulularmzn ilgi, destek ve çalmalara olan katklarn gördük dedi.

BEN YOK BZ VARDIK, BZ OLACAIZ

Diyarbakr artk kabuunu krm ve daha iyi bir noktaya kendisini tayacak bir duruma gelmitir. Yeni süreçte yeni dönemde cazibe merkezleri programyla yeni oluturulacak olan OSBler ile Diyarbakr birçok noktada ekonomik anlamda da kendisini gelitirecek ve daha iyi bir noktaya tayacaktr. diyen Vali Aksoy, Diyarbakrn gelimesi adna ortak çalma anlay içerisinde faaliyetlerimizi ortaya koyduk. Ben yoktu biz vardk ve biz olarak Diyarbakrda bir eyler yapabildiysek bunu hep beraber yaptk. Bu anlamda ben görev yaptm süre içerisinde bize her türlü destei sunan bütün kurum ve kurulularmzn, kiilerimize teekkür ediyorum. Tek tek sayarsak mutlaka atlayacaklarmz vardr. Organize Sanayi Bölgemizin Yönetim Kurulundaki arkadalarmzla OSBnin gelimesi adna, Kalknma Ajansndaki arkadalarmzla genel sekreterimizle beraber Diyarbakrn gelimesi adna birçok kurum ve kuruluumuzla hep birlikte gayret içerisinde olduk. Diyarbakr bir nokta daha ileriye nasl tayabiliriz bu noktada faaliyetlerde bulunduk. Ben bize destek sunan katk veren herkese ayr ayr teekkür ediyorum. Eer ortada bir baar varsa bu baarda herkesin bir katks vardr, bunu birlikte gerçekletirdik. Benim belki buradaki fonksiyonum bir orkestra efi fonksiyonuydu. Ama ortak sesin, güzel sesin hep birlikte çkmasnda herkesin belli ölçüde katks olmutur.

FAHR HEMEHRS OLARAK DEVAM EDECEM

Görev yaptm yerleri ben hep memleketim gibi benimserim. Daha önce Valilik görevini yürüttüüm Mula, Mersin, Samsun benim memleketlerimden biriydi. imdi Diyarbakrda memleketlerimden biri olarak benim nazarmda büyük bir karl olacak diyen Vali Aksoy sözlerini öyle sürdürdü. Bu anlamda Diyarbakrn ben de müsaade ederseniz bundan sonrada fahri hemerisi olmaya devam edeceim. Kocaelinde de bir kardeiniz, hemeriniz olarak her zaman sizlere kapmz açk olacak. Orada da yapabileceimiz bir eyler varsa onlar da yapmak için gayret göstereceiz. Umuyorum ki Diyarbakrda balattmz, konutuumuz birçok proje önümüzdeki süreçte hep gerçekleir, çok daha iyi bir noktaya tanm olur. Diyarbakr çok daha iyi eyleri hak ediyor. Diyarbakrn alg sorunu var. Bu alg sorununu ortadan kaldrma adna yürütülen çalmalar var. Hepinizin yakndan bildii gibi tur operatörlerini davet ettik. dünyas Diyarbakra geldi. Hep birlikte Diyarbakrdaki algnn deimesi adna birçok çalma gerçekletirildi. Bunlarn önümüzdeki dönemde artarak devam etmesi ve daha iyi bir noktaya tanmas da sizlerin yapaca çalmalar ile olacak.

DYARBAKIRLI DOSTLARIMIZI UNUTMAYACAIZ

Bu davete icabet edip gelen bütün konuklarmza teekkür ediyorum. uan burada çok farkl kesimden insanlar var. Kentin bir mozaii gibi Hepinize ayr ayr teekkür ediyorum. Diyarbakrdan Kocaeliye gidiyoruz. Orada görevimize balayacaz. Ama Diyarbakr Diyarbakrl dostlarmz unutmayacaz. Sizlerin de bizleri unutmayacanz biliyorum. Bilin ki, Kocaelide de bir eviniz, bir dostunuz vardr. Kapm her zaman sizlere açktr. Hepinizi sevgiyle saygyla selamlyorum.

Aksoyun duygulu konumasndan sonra, plaket ve ödül takdimine geçildi. Vali Aksoy ve ei Hülya Aksoy daha sonra, veda yemeine katlan misafirleriyle kapda tek tek tokalaarak vedalat. Vedalama esnasnda kimi zaman Aksoy çiftinin hayli duygulandklar gözlendi. Aksoy, bugün sabah yeni görev yeri olan Kocaeline gitmek üzere, Diyarbakrdan ayrlacak.

Ana Sayfaya Git