Bengi adına yapılan bilgi evi temeli atıldı

Mavi Marmara'da İsrail'in vahşice gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybeden Ali Haydar Bengi adına inşa edilecek olan "Bilgi Evi'nin" temeli atıldı.

Haberler 31.07.2018 - 10:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

2010 ylnda srailin ablukasnda bulunan Gazzedeki Filistin halkna insan yardm götürmek üzere Türkiyeden yola çkan Mavi Marmara gemisine, srail askerleri tarafndan gerçekletirilen o tarihi katliamda hayatn kaybeden Diyarbakrl Ali Haydar Bengi adna Diyarbakrda yaplmas planlanan Ali Daydar Bengi Bilgi Evinin temeli atld.

Seyrantepe semtindeki TOK alannda yaplacak olan Bilgi Evi için düzenlenen temel atma törenine Diyarbakr l Müftüsü Yavuz Selim Karabayr, Ali Haydar Benginin ailesi, Kayapnar. Yeniehir lçe Müftüleri, STK temsilcileri, Kurum amirleri ve Örenci ile sevenleri katld.

LDER AHSYETLER YETTRMELYZ

Alim ve kanaat önderlerinin de hazr bulunduu törende, Bilgi eviyle ilgili ksa bir konuma yapan Medrese Komisyon Bakan Ahmet Yolda, öyle dedi; Bu medreseyi yapmaktaki amacmz, Allahn rzasn kazanmaktr. Ve bir boluu doldurmaktr. Ümmetin çocuklarna örnek, önder, lider olabilecek ahsiyetler yetitirmektir. Neden ümmet corafyasnda tekrar Selahattin Eyyubiler, Elbennalar, Said Nursiler, Seyit Kutuplar, Ahmet Yasinler, ehit Ali Haydarlar yetimesin. Hatta neden ilk asrn yldzlar olan sahabeleri bize anmsatacak ahsiyetler yetimesin. Biz gayret edersek, bir ve beraber hareket edersek, Allah tekrar bu güzel insanlar bizlere lütfedecek. Biz niyet edersek Allah bizlere yardm edecek. Niyetimizi gerçekletirecektir.

Ana Sayfaya Git