Bengi mezarı başında yad edildi

Mavi Marmara saldırısının 12'nci yıldönümü münasebetiyle bir araya gelen Diyarbakır İslami Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri sabah namazı sonrası Mavi Marmara Şehidi Ali Haydar Bengi'nin mezarı başına gelerek basın açıklaması düzenledi.

Haberler 01.06.2022 - 00:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Siyonist igal rejiminin uluslararas sularda Gazze Özgürlük Filosuna düzenledii saldrnn üzerinden 12 yl geçti. Yaplan saldrda ehid edilenlerden Ali Haydar Bengi, ehadetinin yl dönümünde mezar banda anld.

Diyarbakrn merkez Balar ilçesi Yeniköy Nur Camiinde bir araya gelen STK temsilcileri, sabah namazndan sonra Yeniköy Mezarlnda ehid Ali Haydar Benginin kabrini ziyaret ederek okunan Yasin-i erifin ardndan mezar banda basn açklamas yapt.

Yaplan basn açklamasn Ali Haydar Bengi Dernei (HAYDER) Bakan Aziz Adgüzel okudu.

Mavi Marmara gemisinde birçok farkl dinden ve rktan bir araya gelmi aktivistlerin bulunduunu hatrlatan Adgüzel, gemide bulunanlarn Filistinlilerle ayn duygular yaadklarna dikkat çekti.

Mavi Marmara Uluslararas sularda seyrine devam ederken dünyann gözlerini kapatt Filistin katliamlarnn bir benzerini yaad

Adgüzel, Yl 2010, Mavi Marmara Gemisi bombalar altndaki, Mescid-i Aksay, abluka altndaki Gazzeyi korumak üzere savaan Filistinli kardelerinin yannda olabilmek bir nebze aclarn dindirmek için kardelik, özgürlük, kurtulu, yardmlama ve dayanma amacyla yola çkmt. Dünyada HZ. Nuhun gemisinden sonra yeniden kurtuluun sembolü bir gemi olmutu. Mavi Marmarada Amerikadan, Avrupadan, Afrika ve Asyadan birçok farkl dinden, rktan ve düünceden bir araya gelmi aktivistler bulunuyordu. Mavi Marmara Uluslararas sularda seyrine devam ederken dünyann gözlerini kapatt Filistin katliamlarnn bir benzerini yaad. Bu anlamda dünyada büyük bir yank uyandrd. Her gün televizyonlarda izlediimiz kardelerimizin katledilii, haykr bizim bamza gelince gemi içinde ve dnda olan dünyann her bölgesinden bir araya gelmi insanlar, Filistinlilerle ayn duygular yaamt. 10 yardm gönüllüsünün ehid edildii, onlarcasnn yaraland, alkonulduu, ikence gördüü, gasp edildii Mavi Marmara saldrsnn 12nci yl dönümündeki bu mücadele ve adalet araymz hala devam ediyor ve edecektir. dedi.

Onurlu Filistin mücadelesinde ehid Ali Haydar Bengi ve dier ehidlerin gür sesi olmaya devam edeceklerini söyleyen Adgüzel, Mavi Marmara da 10 yiit ehid dümütü. ehidler Filistinli kardelerimizin direniine direni, gücüne güç, zaferine zafer katmaya vesile oldular. Onlardan biri de üstadmz, ehid Ali Haydar Bengi idi. ehid Ali Haydar Bengi, Kudüs-Filistin özgürlük mücadelesinin bir parças olduunu 12nci ylnda bir kez daha dünyaya haykryor ve onurlu Filistin mücadelesinde ehid Ali Haydar Bengi ve dier ehidlerin gür sesi olmaya ve direni ruhumuzu yükseltmeye devam edeceiz. ifadelerini kulland.

Filistinde ki zulüm son bulana kadar Mavi Marmara davasn ve ruhunu nesillerimize aktarmaya devam edeceiz

Gazzedeki insanlk d abluka kalkmadan davann takipçisi ve destekçisi olmaya devam edeceklerini söyleyen Adgüzel, Mavi Marmara filosunun 800 gönüllüsünün ve tonlarca yükünün Gazzeye ulam engellenmiti ama Mavi Marmarann ruhu, direnii, izzetli duruu, gösterdii üstün gayreti, kahramanl ve verdii ehidlerinin bereketli kan engellenememi ve kardelerimize ulamt. Bu dava ümmetin senelerden beridir sahiplenmeye çalt Mescid-i Aksa ya sahip çkma davasdr. Bu dava Müslümanlarn krmz çizgisi, olmazsa olmazlarndandr. Gazzedeki insanlk d abluka kalkmadan Mescid-i Aksadaki igal bitmeden bu davann takipçisi ve destekçisi olmaya devam edeceiz. Mescid-i Aksa, Gazze ve o bölgede zulüm gören kardelerimizin aclar son bulana kadar biz Mavi Marmara davasn ve ruhunu nesillerimize aktarmaya devam edeceiz. Bu büyük davada atlacak her bir adm, bata Filistin igali olmak üzere tüm dünyadaki adaletsizliklerin ortadan kalkmas için vesile klmasn Yüce Rabbimizden niyaz ediyoruz. eklinde konutu

Ana Sayfaya Git