Beraat aldı

HDP'li Erdoğmuş, 5 yıl hapis istemi ile yargılandığı davada beraat etti.

Haberler 24.01.2017 - 10:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr 8inci Ar Ceza Mahkemesinde görülen davann ikinci durumasna HDP Diyarbakr Milletvekili Nimetullah Erdomu ve avukat hazr bulundu. Durumada ifadesi alnan HDPli Erdomu asrlardr din hizmeti veren bir ailenin mensubu olduunu, yarm asrdr kendisinin de bu alann içinde olduunu belirterek öyle dedi:

BERAAT ETT

Ömrüm bu alanda geçti. u anda hakkmda bir fezleke var. Partimde de bu kimliimle bulunuyorum. Benim hutbemin konusu ve içerii ile ilgili takdiri size brakyorum. Adalet datclar olarak size güvenimiz sonsuzdur. Adalet bizim inancmza göre kutsaldr. ddianamemde sözde sivil cuma ve sözde hutbe ifadeleri kullanlm. Bu ifadeleri kabul etmiyorum. Bu organizyasyonun DK tarafndan yaplmad. Organizyasyondan, yer tespitine kadar benim organizyasyonumdur. Minberi bile kendim yaptrdm. Onu organize eden bir dernek yada bir örgüt yoktur. Sözde Cuma ifadesi küçümsemeyi ifade ettii için kabul etmiyorum. Bu ifadeleri nazik bulmadm ve çkarlmasn istiyorum.

HDP Diyarbakr Miletvekili Nimetullah Erdomuun avukatln yapan kz Asya Erdomu da müvekilinin hutbenin sahibi olduunu belirterek, müvekilinin babas olduunu ve 30 yldr din hizmetini yerine getirdiini söyledi.

Kararn açklayan mahkeme, suçun yasal unsurlar olumadndan Nimetullah Erdomuun beraatine karar verdi.

Ana Sayfaya Git