Berber, kuaför, güzellik salonlarında müşteri ve çalışanlar konuşmayacak

Sağlık Bakanlığı'nca 'Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi' güncellenerek, yeni başlıklar eklendi. Buna göre; güzellik merkezlerinde çalışanlar, cep telefonlarını işleme girmeden ve müşteriyle temas etmeden önce soyunma odalarında bırakacak. Berber, kuaför ve güzellik salonlarında, müşteriler ve çalışanlar mümkünse konuşmayacak, yüksek sesle konuşmaktan kaçınacak.

Haberler 11.07.2020 - 10:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakanlktan yaplan açklamaya göre, Salgn Yönetimi ve çalma Rehberine, Covid-19 kapsamnda güzellik merkezlerinde alnmas gereken önlemler bal eklendi. Berber, kuaför ve güzellik salonlarnda alnmas gereken önlemler ve market ve süpermarketlerde alnmas gereken önlemler ise revize edilerek güncellendi.

TELEFONLARINI SOYUNMA ODASINDA BIRAKACAKLAR

Buna göre; güzellik merkezlerinde, kalabalk olumasn engellemek için müteriler randevu ile kabul edilecek. Güzellik merkezine gelirken refakatçi ve çocuk getirilmeyecek. Müteri tokalamadan veya herhangi bir ekilde temas etmeden karlanacak. lemlerde kullanlan aletlerin kiiye özel olmas salanacak. Kiiye özel alet kullanm salanamad durumlarda, her müteriden sonra kullanlan aletlerin temizlii yaplacak ve ardndan sterilize edilecek. Müteri alannn temizlenmesi, dezenfeksiyonu ve hazrlanmas için iki müteri randevusu arasnda 20 dakikalk bir mola verilecek. çalanlar cep telefonlarn ileme girmeden ve müteriyle temas etmeden önce soyunma odalarnda brakacak. kyafetleri günlük deitirilecek, tekstil kyafetler en az 60 derecede ykanacak.

MÜTER VE çALIANLAR KONUMAYACAK

Berber, kuaför ve güzellik salonlarnda, müteri ve çalan dnda kimse bulunmayacak, misafir alnmayacak. Damlack yoluyla bulamay artrd için i yerinde müteriler ve çalanlar mümkünse konumayacak, yüksek sesle konumaktan kaçnacak. yerinde sata sunulan ampuan, kozmetik gibi ürünleri mümkün olduunca cam veya tezghlarn arkasnda korumaya alnacak, ortalkta braklmayacak. Fön makinesi mümkün olduunca kullanlmayacak. Fön makinesi gibi yüksek hava akm yaratan cihazlar kullanrken, düük hzda, yandaki müteriyi etkilemeyecek yönde ya da dier müterilerden farkl bir alanda kullanlmasna özen gösterilecek.

çALIANLARIN ELDVEN KULLANMALARI ÖNERLMEYECEK

Market ve süper marketlerde, sorumlu kii Kovid-19 konusunda soru ve endielere yant verecek bilgiye sahip olacak. çalan ve müteri dahil en az 4 metrekareye 1 kii olacak ekilde içeriye müteri alnacak. Ürünlerden uygun olanlar daha önceden farkl miktarlarda paketlenip sata sunulacak. Yalanc güven hissi oluturarak Kovid-19 bulama riskini arttrabilecei için et ve et ürünleri, paketlenmemi gda maddeleri ve manav reyonunda çalan personel haricindeki çalanlarn eldiven kullanmalar, önerilmeyecek. Eldiven gda dndaki nesnelere demeyecek. Kasada bulunan ürün bantlar günde en az 3 kez tek kullanmlk deterjanl bez ile silinecek.

Ana Sayfaya Git