Berger bölgede

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Christian Berger Diyarbakır'da bir dizi temasta bulundu. İl Valisi ve DTSO'ya ziyarette bulunan Berger, "IPA fonları kapsamında verilen destekler, Türkiye genelinde çok başarılı oldu. 16 bin projeye verilen destek sayesinde 65 bin istihdam oluşturuldu" dedi.

Haberler 07.08.2020 - 10:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Avrupa Birlii (AB) Türkiye Delegasyonu Bakan Büyükelçi Christian Berger dün Diyarbakrda l Valilii ile Ticaret ve Sanayi Odasna ziyarette bulunarak, Pa fonlar hakknda görümelerde bulundu.

çeitli temaslarda bulunmak üzere Diyarbakra gelen Büyükelçi Berger ilk olarak, Valilie geçti. eref Defterini imzalayan Berger, Vali Münir Karalolu ile görütü. Berger ve beraberindekiler daha sonra Diyarbakr Ticaret ve Sanayi Odas (DTSO) Bakan Mehmet Kayay ziyaret etti. Sanayi ve Teknoloji Bakanl ve Karacada Kalknma Ajansndan alnan destek ve DTSOnun katklaryla yaplan bakm ve onarmn ardndan eitim faaliyetine balayan Diyarbakr Sanayi Mektebi Tasarm ve Eitim Merkezini de gezen Berger, çalmalarla ilgili bilgi ald.

DESTEKLERN KULLANIMI

Berger, yapt konumada, ABnin sorunun yerinde çözülmesi gerektiine inandn belirterek, bunun için yaamn her alannda faaliyet gösteren sivil toplum hareketlerini desteklediklerini ifade etti.

Tarmn ve krsal kalknmann desteklenmesi hedefinin bata gda üretimi ve çiftçinin desteklenmesi olduunu ancak zaman içerisinde bunun doay da kapsadn kaydeden Berger, öyle konutu:

Asl amacmz krsal alanda mutlu ve salkl yaama olanak salamak. Koronavirüs salgn ile krsal kalknmann ilave boyutu da olutu. Krsal kesimde ekonomik zorlukla ba ederken doa ve insan arasnda denge kurulmal. Ayn zamanda da krsaldaki örgütlerimizin rekabet edilebilirliinin güçlendirilmesini hedefliyoruz. Bu giriimin merkezinde gençleri ait olduklar yörede kalmaya cezbetme fikri yatyor.

KADINLARA YÖNELK

Bunu yapabilmenin tek yolunun iktisadi büyüme garantisi ve akll bir destek salamak olduunu aktaran Berger, yerinde çözüm üretmenin önemine iaret etti.

Büyükelçi Christian Berger, Türkiyeye yönelik IPA fonlar ile destek sunduklarn anmsatarak, IPA fonlar kapsamnda verilen destekler Türkiye genelinde çok baarl oldu. 16 bin projeye verilen destek sayesinde 65 bin istihdam oluturuldu. IPA yatrmlarnn yüzde 20si kadnlar tarafndan gerçekletirildi. Hedefimiz kadn ve genç giriimcilere ulamak. diye konutu.

Diyarbakr Ticaret ve Sanayi Odas Bakan Mehmet Kaya ise ehrin en önemli gelirinin tarm, ticaret ve turizm olduunu aktard.

Krsal kalknmann üretim art salamasnn yan sra göçü de engellediini belirten Kaya, Tarm Diyarbakr için çok önemli. Yeni tip koronavirüs salgn yerinde tarmsal üretimin önemini bir kez daha ortaya koydu. ifadelerini kulland.

Toplantya, Tarm ve Orman l Müdürü Mustafa Ertan Atalar, Dicle Üniversitesi, Ziraat Fakültesi Öretim Üyesi Doç. Dr. Songül Akn, Tarm ve Krsal Kalknmay Destekleme Kurumu Koordinatörü (TKDK) Hikmet Güne ile Türkiye Ziraat Odalar Birlii (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Güneydou Anadolu Bölge Temsilcisi Mehmet Cevat Delil de katld.

Ana Sayfaya Git