Beynindeki tümör ayağını büyüttü!

Beyninde tümör bulunan adamın 43 olan ayakkabı numarası 4 numara büyüyerek 47 oldu.

Haberler 10.08.2017 - 09:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda yaayan 49 yandaki Hayrettin Yldzn beyninde bulunan tümörden dolay vücudunun farkl bölgelerinde büyümeler meydana geldi. Ayaklarnda da görülen büyümeyle ayakkab numaras 43ten 47ye yükselerek 4 numara büyüdü.

2 yl akn süreden beri ba ars ikyeti bulunan ve nedeni saptanamayan Yldzn bir de yüzü ve vücudundaki deiiklikler eklenince hastaneye bavurdu. Hastanede MR çekilen Yldzn hipofiz bezinde, tümör olduu belirlendi. Vücudun orkestra efi olan bir gram arlnda ve fndk büyüklüündeki hipofiz bezi ve beyin içerisindeki ana damarlar yumurta büyüklüünde bir tümör ile kaplanm ve ilevini yapamaz hale gelmiti.

Yldz, Memorial Diyarbakr Dicle Hastanesinde Beyin ve Sinir Cerrahisi Bölümünden Op. Dr. Adil Ylmaz tarafndan ameliyata alnd. 6 saat süren özel bir cerrahi ilem uyguland.

AYAKKABI BULAMIYOR

Tümörün, kafatas tabanndan beynin içine doru büyümü olduuna söyleyen Ylmaz, Tümör, her iki görme sinirine bask yapm ve beyin sapnn hemen yaknna kadar ulamt. Hipofiz bezini adeta yok etmiti. Hasta ameliyat olmasayd, her 2 gözünde de tamamen görme kayb geliebilecei gibi yaam da tehlikeye girebilirdi. Bu ameliyat Kulak Burun Boaz Uzmanmz Doç. Dr. Ediz Yorganclarn desteiyle kapal yöntem ile burun deliinden girerek gerçekletirdik. dedi.

Burun deliinden girilerek gerçekletirilen endoskopik cerrahinin, hastann yaam ve konforu bakmndan önemine de vurgu yapan Ylmaz, Endoskopik Cerrahi ile hastann her iki burun deliinden kamera eliinde tümöre ulatk ve yaklak 15 milimetre çapl açklktan tümörü çkardk. Boyundan kafatas içine giren her 2 karotis arter yani ah damar arasnda çaltk. Bu mesafenin en dar noktas 9 milimetre çapa kadar dütü ve yumurta büyüklüündeki bu tümörü bu dar koridordan almay baardk. Tümör çkarldktan sonra hastann karn cilt alt dokusundan aldmz ya ve fascia denilen kas klfyla, kafatas taban restorasyonu gerçekletirdik. açklamasn yapt.

Eski haline kavutuu ve özellikle görme düzeyinin düzelmeye balad için çok mutlu olduunu dile getiren Yldz, Ameliyat sonras artk kendimi çok daha iyi hissediyorum. Yüzümde ve vücudumda tümör nedeniyle büyüyen uzuvlarm yava yava normale dönmeye balayacakm. Ameliyatm kapal olarak yapld için de daha ksa sürede iyiletim. Ameliyattan bir gün sonra normal yaantm sürdürebilir duruma geldim eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git