Beyza'nın umudu!

DİYARBAKIR'da yaşayan ve doğuştan işitme engelli olan 9 yaşındaki Hilal Beyza Bozan'a 7 yıl önce ameliyatla takılan işitme cihazının kullanım süresi dolunca, küçük kızın dünyayla iletişimi kesildi.

Haberler 29.03.2019 - 01:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) fiyat 26 bin lira olan iitme cihaznn 12 bin lirasn karlarken, asgari ücret ile çaltn belirten Kadri Bozan kalan 14 bin lira için yardma ihtiyaçlar olduunu belirtti. Baba Bozan ald asgari ücret ile ancak ailesinin geçimini salayabildiini belirtirken, küçük Hilal Beyza veteriner olmak istediini söyledi.

DUYMA GÜçLÜÜ çEKMEYE BALADI

Yeniehir lçesinde ikamet eden ve 3 çocuundan 2si iitme engelli olan Kadri Bozann kz Hilal Beyza 2012 ylnda Dicle Üniversitesi Hastanesinde yaplan koklear implant ameliyat sonras taklan iitme cihaz ile duymaya balad. Hilal Beyza, cihaznn 7 yl olan kullanm süresi Ocak aynda dolunca duymada güçlük çekmeye balad.

KIZIMIN CHAZININ DEMES GEREKYOR

Üç çocuundan ikisinin iitme engelli olduunu ve geçen yl olunun iitme cihazn güçlükle alabildiklerini ifade eden baba Bozan, imdi kzmn cihaznn deimesi gerekiyor. çünkü 7 yldan sonra cihazlarn yenilenmesi gerekiyor. Cihaz belli bir süre sonra ilevini yitiriyor. u an kzm eski cihazyla net olarak duyamyor. Yeni cihazn alm için firmaya bavurduk ama cihazn 26 bin TL olduunu, bu tutarn 12 bin TLsini SGKnn karladn ve geriye kalan 14 bin TLyi de ahsmn karlamas gerektiini söyledi. Asgari ücretle çalan bir birey olarak bunu karlamam mümkün deil. Bu konuda devlet büyüklerinden ve yetkililerinden yardm bekliyoruz dedi.

VETERNER OLMAK STYORUM

Büyüyünce veteriner olmak istediini kaydeden Hilal Beyza, Hayvanlar iyiletirmek için veteriner olmak istiyorum. Cihazm çok pahal alamyoruz. Babamzn o kadar paras yok. Aabeyime de yeni aldk. Yeni cihaz alsak duyabiliyorum diye konutu.

Ana Sayfaya Git