Biçer'in oğlu teslim oldu!

DİYARBAKIR'da, PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen ve HDP il Başkanlığı önünde eylem yapan ailelerden Ayşegül ile Rauf Biçer çiftinin oğulları Mustafa, terör örgütünden kaçarak güvenlik güçlerine teslim oldu. Oğluyla telefonla yaptığı görüşmeyi anlatan kanser hastası anne Ayşegül Biçer, "Allah'ın izniyle zafer yaşıyorum. Demek ki bu anneler burada boşuna oturmadı. İlk günden beri dedik, gelin anneler babalar çocuklarınıza sesinizi duyurun. Benim çocuğum beni duymuş ve görmüş sesime kulak vermiş. Annem ağlamasın demiş ve dönüş kararı almış" dedi.

Haberler 29.07.2021 - 10:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda çocuklar terör örgütü PKK tarafndan daa kaçrlan ailelerin evlat nöbeti sürerken, eyleme balamadan 10 ay önce olu Mustafa 17 yandayken daa kaçrlan anne Ayegül Biçer, olunun teslim olduu haberini alnca mutluluktan baygnlk geçirdi. Anne Biçer, olunun teslim olmas için mücadele verdiini ve bu mücadelenin sonunda oluna kavuaca için çok mutlu olduunu anlatt.

Diyarbakrda Ayegül ve Rauf Biçer çifti, PKK tarafndan 2 yl önce 16 yandayken, kaçrlan olu Mustafa için 3 Eylül 2019da HDP il binas önünde balatlan evlat nöbetine katld. Biçer çiftinin eylemi sürerken, dün gelen bir telefonla oullar Mustafa, PKKnn barnma alanlarndan kaçarak güvenlik güçlerine teslim olduu haberi iletildi.

Mustafa, ailesini cep telefonuyla arayarak örgütten kaçtn söylemesi üzerine baba Rauf Biçer gözyalar dökerken anne Ayegül Biçer baygnlk geçirdi. Cep telefonu kamerasna yansyan o anlarda baba Biçer, olu Mustafaya Tamam olum ben seni alacam bu telefon açk kalsn dedii görüldü. Anne ise telefonla konutuu oluna Mustafa kurban olaym dedii yer ald.

LK GÜN DEMTM YA ZAFER YA ÖLÜM

Olu Mustafann teslim olduu haberin almasnn ardnda DHAya konuan anne Ayegül Biçer, yllar sonra ilk defa evladnn sesini duyduunu söyledi. Sevinç içerisinde olduunu anlatan Biçer, eylemlerinin sonuç verdiine dikkat çekerek, unlar söyledi:

çocuumun PKKdan kaçp Türkiyeye teslim olacam demesi büyük bir mucizeydi. lk gün demitim ya zafer ya ölüm Allahn izniyle zafer yayorum. ki davulla iki kurbanla HDPnin kapsna geleceim demitim. Bunu yerine getireceim. Öncelikle oluma bir sarlaym ve kavuaym. Anneler kazanacak dedik ve anneler kazanyor teker teker. Büyük bir çözülme var kaçlar da hzland. Demek ki bu anneler burada bouna oturmad. lk günden beri dedik, gelin anneler babalar çocuklarnza sesinizi duyurun. Benim çocuum beni duymu ve görmü sesime kulak vermi. Annem alamasn demi ve dönü karar alm. Rabbime sonsuz ükürler olsun. Olumun sesini duyunca bir baygnlk geçirdim. Sesini duydum, anne Kurban olaym alama demesi benim için her eyin bittii noktadr. Evladn ölmü diyorsun ölüyü dirilten Rabbim sana geri çeviriyor. Büyük bir mucize Rabbim bana onu yeniden balad. Yaptklar hatadan geri döndüler Rabbime ükürler olsun. Anneler babalar baarabilir. Evladm kaybettim demesinler, boyun emesinler HDP ve PKKya.

BZ ONU PKKDAN SÖKE SÖKE ALDIK

Baba Rauf Biçer de, olunun telefonla kendilerini aradklarnda oke olduunu belirterek, Aladm tabi. Alama baba, artk bitti bu hasretlik dedi. Hamdolsun iki yldr biz burada mücadele ediyoruz. PKK yandalar o çocuu kazanamazsnz o çocua alamazsnz dediler. Biz onu Kandilde PKKdan söke söke aldk diye konutu.

Ana Sayfaya Git