Bik'ten Birlik Çağrısı

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Kurulu, Zeytin Dalı Harekatı'daki haklılığın, iç ve dış kamuoyunda doğru algılanması için basın ve yayın kuruluşlarına büyük sorumluluk düştüğünü belirtti.

Haberler 25.02.2018 - 12:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kurumdan Türk Silahl Kuvvetleri tarafndan Suriyenin kuzeybatsndaki Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAa mensup teröristleri etkisiz hale getirmek, dost ve karde bölge halkn terör örgütlerinin bask ve zulmünden kurtarmak amacyla balatlan Zeytin Dal Harekatna ilikin yaplan açklamada, BK Genel Kurulunun dün 29. dönem 5. toplantsn yapt anmsatld.

Türkiye Cumhuriyetinin, gerek yurt içinde gerekse Suriyede sivil halka kar suç ileyen, bask ve yldrma sonucu Suriyeden yüz binlerce kiiyi Türkiyeye tehcire zorlayan ve ulusal güvenlik için tehdit oluturan terör unsurlarn bertaraf etmek için Afrinde, uluslararas hukuka dayanan meru haklarn, Türk Silahl Kuvvetleri vastasyla kulland vurguland.

BRLK çARISI YAPTI

Açklamada, u deerlendirmelere yer verildi:

Harekattaki hakllmzn, iç ve d kamuoyunda doru alglanmas için basn ve yayn kurulularna büyük sorumluluk dümektedir. Bu sorumluluk, gerçeklerin halkmza ve dünya kamuoyuna ulamasn salamann yan sra dezenformasyon ve çeitli psikolojik saldr giriimlerini önlemeyi de kapsamaktadr. Basn ve yayn kurulularmzn, bu görevin üstesinden hakkyla geleceine dair inancmz tamdr.

Basn, hükümet, üniversiteler, basnla ilgili sivil toplum ve meslek örgütlerinin temsilcilerinden oluan ve iyi yönetiim kurumlarndan birisi olan Basn lan Kurumunun Genel Kurulu olarak, d basn ve yayn organlarnda çkan, gerçeklerle badamayan, Türkiye Cumhuriyetinin itibarn ve bütünlüünü hedef alan her türlü çarptlm yayn knarken; Türk Silahl Kuvvetleri ve dier güvenlik güçlerimizin göstermekte olduu fedakarca mücadelede yanlarnda olduumuzu belirtmek isteriz.

Basn lan Kurumu, bu açklamay Türk milletine, insanla, tarihe ve geleceimize kar sorumluluk olarak görmektedir. Bu vesileyle bütün ehitlerimize Allahtan rahmet, yaknlarna basal, gazilerimize acil ifalar dileriz.

Ana Sayfaya Git