Bildiri yayımlayan amirallere ilişkin iddianame kabul edildi

Ankara 20. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, şüphelilerin "Anayasal düzene karşı suç işlemek için anlaşma" suçundan 3 yıldan 12 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep ediliyor.

Haberler 18.12.2021 - 11:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kamuoyunda amirallerin Montrö bildirisi olarak bilinen açklamada imzas bulunan 103 üpheli hakkndaki iddianame, Ankara 20. Ar Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Ankara Cumhuriyet Basavclnca hazrlanan iddianamede, üphelilerin, ADMEK-2 isimli WhatsApp grubunda söz konusu bildirinin taslann paylalmasndan itibaren metnin oluturulmasna kadar katk sunduklar, altn imzalamay kabul ettikleri ve yaymlanmas için anlatklar belirtildi.

Bildiri yaymlayan amiraller

103 üphelinin seçilmi hükümeti hedef aldklarna ve muvazzaf askeri personel ile toplumun muhalif kesimlerini birlikte harekete geçirmek üzere anlatklarna dikkati çekilen iddianamede, bildiride geçen Montrö vurgusunun da araç olarak kullanld, bunun WhatsApp grubunda yer alan üphelilerin yazmalarndan anlald vurguland.

ddianamede, üphelilerin ortak bir itirak iradesiyle hazrlanan bildiriyi kamuoyuyla paylaarak, meru iktidara kar harekete geçmek üzere ve hükümetin görevlerini yapmasn ksmen veya tamamen engellenmesi amacyla Türk Silahl Kuvvetleri içerisinde emir komuta dnda hareket edilmesini hedefledikleri aktarld.

Ankara 20. Ar Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, 103 üpheli hakknda, Anayasal düzene kar suç ilemek için anlama suçundan 3 yldan 12 yla kadar hapis cezas talep edildi.

- Soruturmann geçmii

Basavclk, 4 Nisan 2021de bir grup emekli amiralin yaymlad Montrö bildirisine ilikin soruturma balattn duyurmutu.

üpheliler, ifadelerinin alnmasnn ardndan adli kontrolle serbest braklmt.

Ana Sayfaya Git