Bildiriye tepkiler!

Bazı emekli amirallerin açıklamasına siyasi partilerle STK'lerden değerlendirme:

Haberler 05.04.2021 - 00:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Baz siyasi partiler ve sivil toplum kurulular, emekli amirallerin açklamasn deerlendirdi.

Saadet Partisi Genel Bakan Temel Karamollaolu, yapt yazl açklamada, ülkenin önemli meselelerinin bütün toplumsal kesimler tarafndan tartlmasnn faydal olduunu, tartlrken meselenin özüne odaklanlmas gerektiini belirtti.

Toplumsal hafzalardaki travmalarn, kötü tecrübeleri hatrlatacak iletiim metotlarnn, toplumsal kutuplamaya hizmet edeceini kaydeden Karamollaolu, Düünce ve ifade özgürlüü önemlidir. Sorumluluk sahibi herkes sorunlara odaklanmal, toplumu kutuplatracak davran kalplar ile sorunlarn konuulmasn engellememelidir. deerlendirmesinde bulundu.

TÜRKYENN MONTRÖDEN AYRILMAK GB BR GÜNDEM BULUNMAKTADIR

Vatan Partisinden yaplan açklamada, Türkiyenin güvenlik sorunlarnn younlat bugünkü koullarda, bildirinin iç cephede karkl kkrtt savunuldu.

Açklamada, Tam da ABD emperyalizminin Ukrayna üzerinden Karadenizde ve Yunanistan üzerinden Akdenizde Türkiye, Rusya ve bütün Asyaya tehditler yönelttii srada, böyle bir bildirinin yaynlanmas ciddi bir sorumsuzluktur. Bildiri, iç cephede karklk ve TSKya kar güvensizlik yaratan bir rol oynamaktadr. ifadelerine yer verildi.

kinci stiklal Sava ve Üretim Devrimi mücadelesi verilen Türkiyede, ordunun Atatürkün çizgisinde, altn çanda ve mücadelenin ön mevziisinde bulunduu ifade edilen açklamada, Türkiyenin Montröden ayrlmak gibi bir gündeminin bulunmad belirtildi.

Açklamada, 103 Emekli amiralin bildirisinin Türk ordusunun rütbe sralamas ve disiplini gibi konulardaki dikkatsizlii de babozuk bir olayla kar karya olduumuzu düündürmektedir. Bu bildiriye liderlik edenlerin Atlantik balantlar da kamuoyunun gözünden kaçmam bulunuyor. deerlendirmesi yapld.

SYASETE BALANS AYARI YAPILMASI ASLA KABUL EDLEMEZ

Yeniden Refah Partisi Genel Bakan Fatih Erbakan da sosyal medya hesabndan, Millet iradesinin üzerinde hiçbir beeri güç var olamaz, siyaset d güçler tarafndan siyasete balans ayar yaplmas asla kabul edilemez. mesajn paylat. Erbakan mesajnda, iktidara, bildiriyi siyasi malzeme haline getirerek, özellikle ekonomi alanndaki skntlarn ve hatalarn üzerini örtmek için kullanmamas çarsnda bulundu.

BU TÜR AçIKLAMALARIN KARISINDAYIZ

Türkiye Emekli Astsubaylar Dernei (TEMAD) de emekli amirallerin açklamasn, iyi niyetten ve demokratik bir görü açklamasndan uzak, milli iradeye kar bir sorumsuzluk örnei olarak niteledi.

TEMAD açklamasnda, Bu bildiri demokrasiye, hukuka, devletimize, milletimize ve ordumuza kar yaplm bir açklamadr. ifadelerine yer verildi.

TSKdan emekli, herhangi bir görev ve yetkisi olmayan kii veya kiilerin, ahsi düünce ve emellerine Türk ordusu veya emeklilerinin alet edilemeyecei vurgulanan açklamada, Her zaman devletimizin, milletimizin ve ordumuzun yannda, demokrasiye ve milli iradeye saygl, büyük bir sivil toplum kuruluu olan TEMAD, emekli askerlerin görüünü yanstmaktan uzak, Türk milletinin ve Türk Silahl Kuvvetlerinin birlik ve beraberliine zarar veren bu tür açklama ve eylemlerin her zaman karsndadr. ifadesine yer verildi.

ANAYASAL SSTEME KARI SUç LEDLER

Türkiye Gönüllü Teekküller Vakf (TGTV) Yönetim ve cra Kurulu Bakan Hamza Akbulut imzasyla yaynlanan açklamada, Kanal stanbul projesini bahane edip Montrö Sözlemesinin arkasna snarak uluslararas güçlerin sözcülüünü yapanlarn, bir gece yars bildirisiyle milli iradeye ve anayasal düzene saldr giriiminde bulunduklar belirtildi.

Milletin silahn 15 Temmuzda millete çeviren darbeciler gibi, bu bildiriye imza atanlarn da milletin verdii unvan ve rütbeleri millete kar kulland ve anayasal sisteme kar suç iledikleri ifade edilen açklamada, Darbe imal bildiriyle ülkemizi bunalma, milletimizi buhrana sürüklemek isteyenleri iddetle knyoruz. ifadesi kullanld.

Türkiyenin büyümesinden rahatsz olanlarn her türlü saldr araçlarn kulland belirtilen açklamada, bildiriyi tertip edenlerle imza atanlarn organize bir odak olduklar savunuldu. Açklamada, güvenlik güçlerinin, bu karanlk yapy deifre etmesi ve darbe teekkülü içinde olanlarn yarg önüne çkarlmas gerektii belirtildi.

Açklamada, Türkiye Gönüllü Teekküller Vakf olarak, üyelerimiz ve tüm gönüllü kurulularmzla birlikte darbecilere kar, milletimizin, devletimizin, idarecilerimizin, güvenlik güçlerimizin, Türkiye Büyük Millet Meclisimizin ve Sayn Cumhurbakanmzn yannda olacamz, bu hain bildiriyi tertip edenlere kar teyakkuz halinde olunmas gerektiini kamuoyuna saygyla sunarz. ifadelerine yer verildi.

Ana Sayfaya Git