Bilerek aracını örgüte vermiş

DiYARBAKIR'da, Şehit Emniyet Amiri Murat Uçar Bölge Trafik Denetleme İstasyonu'na 15 Ağustos 2016 günü PKK'lı teröristler tarafından bombalı araçla düzenlenen ve 5'i polis, 8 kişinin şehit olduğu saldırıya ilişkin soruşturma tamamlandı.

Haberler 04.01.2017 - 09:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hazrlanan iddianamede 4ü tutuklu 8 üpheli hakknda, 9ar kez arlatrlm ömür boyu ve bin 420er yl, tutuksuz 2 kii için ise 15er yla kadar hapis cezas talep edildi.

10 ton patlayc yüklü kamyon ile gerçekletirilen bombal saldrya ilgili Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca hazrlanan iddianame, Diyarbakr 8inci Ar Ceza Mahkemesince kabul edildi. ddianamede 4ü tutuklu, 2si tutuksuz, 4ü firari 10 sank hakknda Devletin birlii ve ülke bütünlüünü bozma, Mala zarar verme, Kamu malna zarar verme, Kiiyi yerine getirdii kamu görevi nedeniyle kasten öldürme, Kasten öldürme ve Tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma suçlarndan 9ar kez arlatrlm ömür boyu ve bin 420er yl, tutuksuz 2 sank hakknda ise Silahl terör örgütü üyelii suçundan 15er yl hapis cezas istendi.

8.5 METRELK çUKUR OLUTU

Bombal saldrnn bir kamyon ile yapldnn tespit edildiini kaydeden savc, patlama nedeniyle nizamiye giriinde 8.5 metre derinliinde çukur olutuunu, olaydan sonra dalan parçalardan aracn motor asi numarasnn bulunduunu ve yaplan karlatrmada kamyonun çalnt olduunun tespit edildiini belirtti. üphelilerden Aziz Y.nin gasp edip örgüt mensuplarna teslim ettii kamyona, krsal alanda bomba yüklendiini belirten savc, teröristlerin bomba yüklü araç ile Bölge Trafik stasyonuna geldiini kaydetti. Bomba yüklü kamyonu süren örgüt mensubunun arac polis noktas önünde durdurduktan sonra inerek kaçtn belirten savc, hemen arkasndan bombann uzaktan kumanda ile patlatldn vurgulad.

KENDSNE MUSA KOMSER DYEN K KAMYONUMU ALDI

Saldrnn yapld kamyonun sürücüsü olan üpheli Aziz Y. ise iddianameye yansyan ifadesinde, yükledii kumu Mardine götürürken önünü kesen bir araçtan inen silahl 2 kiinin kendisini tehdit ederek kamyonunu aldklarn söyledi. ki kiinin kamyondaki kumu araziye boaltp, kendisinin el, ayak ve gözlerini baladklarn anlatan Aziz Y. unlar anlatt:

Kendilerine kim olduunu sorduumda Ben Musa Komiserim. Hiç bu bölgede benim adm duymadn m, Seni ihbar etmiler. çnarda askerlerimizi, polislerimizi ehit ettiriyorsunuz, aracnda silah ve bomba tayormusun dedi. Silah dorultarak beni kamyonun arka tarafndaki koltuklara attlar. Yolda giderken bu ahslarn polis olmadn, PKK terör örgütü mensubu olduklarn anladm. Köy yolunda bir saat gittikten sonra beni indirdiler. Beni bir aacn altna kadar sürüklediler. Etrafmda toplam 5 ahs vard. Bunlarn hepsini de Kalanikof tüfek vard. Kendini Musa Komiser olarak tantan kii, kamyonumla bir yere mermi götüreceklerini, daha sonra beni brakacaklarn söyledi. Benim terör örgütleriyle alakam yoktur.

SAVCI: ARACINI KEND STE LE TERÖRSTLERE VERD

ddianamedeki deerlendirmede, Aziz Y.nin PKK/KCK terör örgütü üyesi olduunu belirten savc, üphelinin kamyonunu bombal eylemde kullanlacan bilerek teröristlere teslim ettiini kaydetti.

Bismil yolu üzerinde bulunan ehit Emniyet Amiri Murat Uçar Bölge Trafik Denetleme stasyonuna PKK terör örgütü mensuplarnda 15 Austos 2016 günü düzenlenen bomba yüklü araç saldrsnda polis memurlar Siraç Balpetek (32), Yakup Klnç (26), Salih Zengin (45), Nazif Kaplan (29) ve Ahmet Gülbahar (34) ehit olurken; polis memuru Ahmet Gülbaharn 5 yandaki olu Hüseyin Utku Gülbahar, akaryakt istasyonunda pompac olarak çalan Mehmet Sar ve emniyette aç olarak çalan Mehmet Klç (31) yaamn yitirdi, 46 kii ise yaraland.

Ana Sayfaya Git