Bilgen tahliye edildi

DiyarbakırCumhuriyet Başsavcılığı'nın, 6- 8 Ekim Kobani olayları öncesinde HDP MYK'sının yaptığı sokağa çıkma çağrısına ilişkin yürüttüğü soruşturma kapsamında 31 Ocak günü tutuklanan parti sözcüsü ve Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, tahliye edildi.

Haberler 09.09.2017 - 10:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnn yürüttüü soruturma kapsamnda geçen 29 Ocakta gözaltna alnan, Sulh Ceza Hakimliince serbest braklan, daha sonra savcln yapt itiraz üzerine 31 Ocak günü tutuklanarak Silivri Cezaevine konulan HDP sözcüsü ve Kars Milletvekili Ayhan Bilgenin, aylk tutukluluk deerlendirme durumas dün yapld.

TAHLYE KARARI VERLD

Diyarbakr 5inci Ar Ceza Mahkemesi, bugün yapt aylk tutukluluk deerlendirmesinde, Terör örgütü üyesi olmak, Suç ilemeye alenen tahrik ve Halk kanuna aykr toplant ve gösteri yürüyüüne kkrtma suçlarndan 11 yldan 25 yla kadar hapis cezas istenen ve Silivri Cezaevinde tutuklu bulunan Ayhan Bilgenin tahliyesine karar verdi. Mahkemenin Bilgenin serbest braklmas için hazrlad tahliye müzekkeresi, Silivri Cezaevine iletilmesi için Diyarbakr Cumhuriyet Basavclna gönderildi.

Ana Sayfaya Git