Bilgen'e Tutuklama

DİYARBAKIR Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, 6- 8 Ekim Kobani olayları öncesinde HDP MYK'sının yaptığı sokağa çıkma çağrısıyla ilgili yürüttüğü soruşturma kapsamında tutuklanan ve 9 Eylül'de tahliye edilen parti sözcüsü ve Kars Milletvekili Ayhan Bilgen hakkında, yapılan itiraz üzerine Diyarbakır 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi yeniden tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarttı.

Haberler 19.09.2017 - 11:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr 5inci Ar Ceza Mahkemesinde tutuklu yarglanrken dosya üzerinde yaplan tutukluluk incelemesi sonucu 9 Eylülde tahliye edilen HDP Sözcüsü ve Kars Milletkvekili Ayhan Bilgen için Basavcln bir üst mahkemeye yapt itirazda karar çkt.

TRAZ ÜZERNE YAKALAMA

Diyarbakr 6nc Ar Ceza Mahkemesi itiraz üzerine verdii kararda, Bilgenin bulunmu olduu konum, ayrca yaplan incelemede, sann hukuki durumunu etkileyecek herhangi bir evrak, bilgi, belge girmemesine ramen celse arasnda tutukluluk incelemesiyle yaplan tahliye kararnn yerinde olmadn belirtti.

Mahkeme atl eylemlerin alt ve üst snr ile sann tutuklu kald sürenin bu aamada orantsz olmas, belirtilen gerekçelerle sann atl suçlan ilediine dair kuvvetli somut deliller bulunmas nedeniyle Bilgen için verilen tahliye kararnn kaldrlmasna, tutuklamaya yönelik yakalama karar çkatlmasna karar verdi.

Ana Sayfaya Git