Bilici; Gülen'le görüşmedim!

DİYARBAKIR Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Dicle Üniversitesi'nde FETÖ/PDY terör örgütü yapılanmasına ilişkin yürüttüğü soruşturmada çarpıcı ayrıntılar ortaya çıktı.

Haberler 10.05.2017 - 09:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dicle Üniversitesinde FETÖ/PDY terör örgütünün akademik yaplanmasna yönelik yürütülen soruturma sonunda ihraç edilen eski Rektör Ayegül Jale Saraç ile yardmclar Aytekin Sr, Aslan Bilici ve Sabri Eyigün hakknda Terör örgütü kurma ve yönetme suçlarndan 22.5ar yla kadar hapis istemiyle hazrlanan iddianame, Diyarbakr 4üncü Ar Ceza Mahkemesince kabul edildi. ddianamede FETÖ/PDY terör örgütünün akademik yaplanmasn ayrntl olarak açklayan savc, etkin pimanlk yasasndan faydalanmak isteyen Rektör yardmcs Aslan Bilicinin eylemlerine dikkat çekti.

PENSLVANYAYA GDP GÜLEN LE GÖRÜTÜLER

ddianameye yansyan ifadesinde gençlik yllarndan beri Risale-i Nur okuduunu belirten üpheli Aslan Bilici, Gençlik yllarmdan beri vatanperver ve ahlaki deerlere sahip gençler ile ülkemizin kalknacana inanmaktaydm. Eitim hayatm boyunca herhangi bir yurtta kalmadm ve devlet kredisi haricinde herhangi bir maddi destek almadm. FETÖ/PDYye ait herhangi bir ev, dershane, okul ya da kurslara katlmadm. FETÖ/PDY terör örgütü ile herhangi bir iliki ve irtibatm kesinlikle yoktur. Herhangi bir kuruma ya da kiiye ba yapmadm, himmet vermedim. Üniversitemize benim görev sürem boyunca Hakkari Üniversitesinden nakil olarak çok sayda idari personel gelmitir. Bu personeller FETÖ/PDY terör örgütünün referans ile gelmilerdir. Üniversitemizde Radyoloji bölümünde görevli Doçent Dr. Hatice Gümü yaklak 3 yl önce Genel Cerrahi Anabilim Dalnda görevli Doçent Dr. Metehan Gümü ile birlikte Pensilvanyaya Fethullah Güleni ziyarete gitmilerdir. Hatice Gümü benim de kendileri ile beraber Fethullah Güleni ziyarete katlmam istedi. Uluslararas Radyoloji Kongresi için Amerikann Chicago ehrine gitmitik. Bu kongre için bulunduumuz srada bu ziyaret gerçekletirilmitir. Üniversitemizde bir dönem öretim üyesi olarak görevli Mustafa Özate de bir kongre vesilesi ile gittii Amerikada Pensilvanyaya giderek Fethullah Güleni ziyaret etmitir. Ben Fethullah Güleni ziyarete gitmedim, herhangi bir ekilde görümem olmaddedi.

Ana Sayfaya Git