Bilici'ye 6 yıl!

Terör soruşturması kapsamında hakkında açılan davada yargılanan eski İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici'ye, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Haberler 13.03.2020 - 00:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HD MYK üyesi avukat Raci Biliciye örgüt üyesi olmak iddiasyla 6 yl 3 ay hapis cezas verildi.

nsan Haklar Dernei (HD) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi avukat Raci Bilicinin 2011-2014 yllar arasnda, dernein ihlal raporlarn hazrlamak, hak örgütleri toplantlarna ve Demokratik Toplum Kongresinin (DTK) faaliyetlerine katld gerekçesiyle örgüt üyelii iddiasyla yargland davann karar durumas Diyarbakr 5inci Ar Ceza Mahkemesinde görüldü.

SAVCI CEZA STED

ddia makam, önceki duruma sunduu ceza istemli mütalaasn tekrarlayarak, Bilicinin üzerine atl örgüte üye olmak suçundan 7 buçuk yl ile 15 yl arasnda deien hapisle cezalandrlmasn istedi.

NSAN HAKLARI SAVUNUCUSU OLARAK KATILDIM

Durumada savcnn mütalaasna kar savunma yapan Bilici, 22 yl öretmenlik yaptm. Darbeden sonra 3 ay aça alndm ve göreve iade edildim. Avukatlk yapmak için görevimden istifa ettim. u an avukat olarak karnzdaym. Uzun yllardr insan haklar savunucusu olarak aktif çalyorum. HD yöneticilii ve HD Diyarbakr ube bakanl yaptm. Hak savunucular olarak yaanan hak ihlallerini tespit eder ve raporlar halinde yaynlarz. Hak ihlallerinin bir daha yaanmamas için gerekli yetkililer ve siyasi iktidarla görüürüz. nsan haklar savunucusu ve sivil toplum örgütü temsilcisi olarak GÖç-DERin davetiyesi üzerine Göç Konferansna katldm. Moderatorlük yaptm. Dosyada yer alan konumalar 2011 ylna ait, bunlar net olarak hatrlamam mümkün deil. Konumalar dosyada da kesik kesik yer alyor ve bir anlam bütünlüü yok. çatmalarn balamamas için siyasi iktidarla defalarca görütük. Canl kalkan gibi eylemleri bizim önermemiz ve yapmamz mümkün deil. Beraatm istiyorum ifadelerini kulland.

BLCYE CEZA

Bilicinin avukatlarnn yapt savunmann ardndan mahkemeye heyeti, Bilicinin silahl terör örgütüne üye olmak suçundan 6 yl 3 ay hapis cezasna çarptrlmasna hükmetti.

Ana Sayfaya Git