Bilim insanları: Koronavirüs 2012’de ortaya çıktı

Bilim insanları, koronavirüsün ilk olarak 2012'de Çin maden ocağından yarasa dışkısını temizleyen işçiler arasında ortaya çıktığını duyurdu. Virüs örneği, madende çalışan işçilerden alınarak Vuhan laboratuvarına gönderildiğini ve buradan yayıldığı ileri sürüldü.

Haberler 18.08.2020 - 00:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çinin Yunnan eyaletindeki Mojiang Madeninde yarasa dks temizleyen 6 kii, 2012 ylnda zatürre benzeri bir hastala yakaland ve üç madenci hayatn kaybetti. Hasta madencilerden alnan doku örnei, sekiz yl önce Vuhandaki virüs laboratuvara gönderildi ve o günden itibaren laboratuvarda bu örnekler sakland.

MADENCLER TEDAV EDEN DOKTORUN TEZ

ngiliz basn, madencileri o srada tedavi eden Doktor Li Xu, hastalarda yüksek ate, kuru öksürük, uzuvlarda ve baz durumlarda ba arlar olduunu ifade etti. Virolog Jonathan Latham ve moleküler biyolog Allison Wilson, bu belirtilerin koronavirüs belirtileri olduunu duyurdu. Latham ve Wilson, madencileri tedavi eden çinli Doktor Li Xunun yazd tezden yola çktklarn belirtti.

VUHAN LABORATUVARINDAK ÖRNEKLERDEN YAYILDI

Latham, New York Posta yapt açklamada koronavirüsün, madencilerden alnan örneklerin Vuhan laboratuvarna gönderildiini ve laboratuvardan yayld konusunda neredeyse emin olduklarn söyledi.

Ana Sayfaya Git