Bilinclendirme seferberliği!

Aileler, çocukların cinsel istismarı ve kaçırılmaları konusunda bilgilendiriliyor

Haberler 18.07.2018 - 10:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

5 Kurum Diyarbakrda son dönemde artan çocuk kaçrma, cinsel istismar ve tecavüz olaylar nedeniyle aileleri bilinçlendirmek için, kollar svayarak bilinlendirme seferberlii balatt.

Son dönemlerde artan cinsel istismar ve çocuk kaçrma olaylarnn ardndan Diyarbakrda 5 kurum kollar svad. Aile Destek Merkezlerinde (ADEM) annelerle bir araya gelen kurum temsilcileri, ebeveynleri bu durumlarn önüne geçmek için bilgilendirdi.

Diyarbakr Valilii Koordinasyonunda, çalma, Sosyal Hizmetler ve Aile l Müdürlüü, l Sosyal Yardmlama Vakf, l Emniyet Müdürlüü ve l Müftülüü bir çalma balatt. Bu kapsamda son dönemlerde artan çocuk kaçrma, cinsel istismar, tecavüz gibi durumlarn önüne geçilmesi için ailelerin bilgilendirilmesi için toplantlar düzenlenmeye balad. Bilgilendirme toplantlar kapsamnda kadnlar Fatih Aile Destek Merkezinde bir araya geldi. çalma, Sosyal Hizmetler ve Aile l Müdürlüü, l Sosyal Yardmlama Vakf, l Emniyet Müdürlüü ve l Müftülüü görevlileri burada kadnlara yönelik bir bilgilendirme semineri verdi.

Cinsel istismar vakalarn sfrlamak istiyoruz

çalma, Sosyal Hizmetler ve Aile Diyarbakr l Müdürlüünde görevli Aile Eitim Program Eiticisi Nazmiye Nazl Bakr, Diyarbakrdaki farkl kamu kurumlar ile bir araya gelerek çocua yönelik cinsel istismar vakalarn nasl aabileceklerini, bunu en aza indirip nasl sfrlayabilecekleri konusunda bir bilgilendirme toplants düzenlediklerini söyledi. Amaçlarnn aileleri bilinçlendirerek farkndalk oluturmak olduunu belirten Bakr, Aile içi ilikileri daha salkl bir hale getirmek, salkl birey, salkl aile ve salkl toplum yapsna ulaabilmek de amaçlarmz arasnda. lk bata aile eitim program kapsamnda aileleri bilinçlendirmek amacyla aile içi iletiim eitimlerimizi arttrdk. Bu eitimlerin bir dier amac da çocuklarla ebeveynlerin daha salkl iletiim kurabilmelerini salamak. Bugün de aslnda ailelere çocuklar korkutarak deil, güven salayarak nasl ebeveyn olunur, bu anlamda biraz bilgi vereceiz daha salkl bir aile yapsna ulaabilmek için dedi.

Hedef Diyarbakrdaki tüm ailelere ulamak

Taciz, cinsel istismar, kaçrlma veya tecavüz durumlarnda çocuun ne yapmas gerektiiyle ilgili ailelere bilgiler verildiine dikkat çeken Bakr, unlar söyledi:

Aslnda burada ailenin yaps da önemli. Aile korkutarak bir iliki kurmad sürece çocuk da aileye güvenerek bu durumlar aileye anlatabiliyor. stismara uram ve bunu senelerdir saklayan çocuklarmz var, bu yüzden aile, anne, baba tutumlar çok önemli. çocuklarn o esnada ne yapmas gerektii ile ilgili bilgiler ailelere aktarlyor. Bu tür eitimlerin, etkinliklerin faydal olabileceini düünüyorum. Buradaki programa 60 kii katld, bu etkinlikler bakanlk çalmalar olarak devam ediyor. Geçen seneden beri 2 bini akn kiiye bu eitimleri verdik. Hedefimiz tüm ailelerle görüüp kentte daha salkl bir aile yaps ve topluma ulaabilmek. stismar vakalarn en aza deil sfra indirebilmek amacmz, umarm bu yolda hepimiz bu baary salarz.

Ana Sayfaya Git