"Bilirkişi raporu da senin olduğunu söylüyor"

Mahkeme Başkanı Oğuz Dik, sanığa, Akıncı Üssü'nde üniformalı şekilde fotoğraflarını gösterdi. Sanık, ben değilim deyince duruma tepki gösteren Mahkeme Başkanı, "Bıyık bıraktın diye seni tanımayacağımızı sandın. Bilirkişi raporu da senin olduğunu söylüyor" dedi.

Haberler 03.06.2017 - 10:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türk Silahl Kuvvetlerindeki bir grup askerin15 Temmuzdaki darbe giriimi srasnda Genelkurmay Bakanlndaki eylemlerle ilgili aralarnda Yurtta Sulh Konseyi üyelerinin de bulunduu 221 sank hakknda açlan davada, savunmasn yapan eski Jandarma stihbarat Okul Komutan Kurmay Albay Murat Koçyiit, 15 Temmuzda sivil kyafetli bir ekilde Ahmet Özçetini ziyaret için, Aknc Üssüne gittiini söyledi.

Mahkeme Bakan Ouz Dik, sana, Aknc Üssünde üniformal ekilde fotoraflarn gösterdi. Sank, ben deilim deyince duruma tepki gösteren Mahkeme Bakan, Byk braktn diye seni tanmayacamz sandn. Bilirkii raporu da senin olduunu söylüyor dedi.

Ankara 17. Ar Ceza Mahkemesi tarafndan Sincan Ceza nfaz Kurumu Yerlekesindeki mahkeme salonunda görülen durumada, sözde Yurtta Sulh Konseyi üyesi olmak, jandarma adna Aknc Üssünde darbe giriimini yönetmek ve Adil Öksüzün darbe öncesi yapt toplantlara katlmakla suçlanan eski Jandarma stihbarat Okul Komutan Kurmay Albay Murat Koçyiit savunma yapt.

Gizli tank apkadan ikyetçiyim

Savunmasnda FETÖ üyelii ve sözde Yurrta Sulh Konseyi üyeliini kabul etmeyen sank Koçyiit, ddianamede gizli tank apka firari Turgay Sökmenin ifadelerine dayandrarak çay Yolundaki toplantlara katldm söylemi. Bu toplantlarda jandarma adna katldm iddia etmi. Kendisi görmemi ancak firari bir sana dayandrarak beni konseye dahil etmi. Bu gizli tank iftiralarn kesinlikle kabul etmiyorum. Bana bu iftiray atan gizli tank apkadan da ikayetçiyim. HTS kaytlarm incelendii zaman benim bu toplantlara katlmadm ortaya çkacandan eminim diye konutu.

Jandarma Okullar Komutanlnda, FETÖyü ders kitaplarna terör örgütü olarak sokturan kii olduunu iddia eden sank Koçyiit, Bu örgütü üye olsam ders kitaplarna terör örgütü olarak sokturur muydum? Atama listesini hazrladm iddiasn da kabul etmiyorum. Ben FETÖ mensubu deil tersine madurum. FETÖyü okul kitaplarna terör örgütü diye soktuum için FETÖnün hedefinde olan biriyim. Jandarma komutanlnn darbe organizasyonun idare etmek için Akncya gittiim iddiasn kabul etmiyorum. Jandarmann tuttuu ceridelerin istenerek benim o gün herhangi bir emir verip vermediimin ortaya çkmasn istiyorum dedi.

Fotoraf tartmas

Aknc Üssüne devresi olan Ahmet Özçetine yeni görevi nedeniyle hayrl olsun demek ve ziyaret etmek için gittiini tekrarlayan sank Koçyiit, Maalesef yanl bir zamanda gitmiim dedi. Sorular üzerine Koçyiit, Özçetinle youn olduu için görüemediini ve younluunun bitmesini beklerken, darbe giriiminin olduunu ve üsse giri çklarn yasaklanmas nedeniyle dar çkamadn iddia etti. Bunun üzerine Mahkeme Bakan Ouz Dik, Buraya sivil kyafetlerle gittiinizi söylediniz. Ancak sizin orada üniformal fotoraflarnz var diyerek sana baz fotoraflar gösterdi. Sann, Ben deilim demesine tepki gösteren Mahkeme Bakan, Byk braktn diye seni tanmayacamz m sandn. Önümde bilirkii raporu var. O raporlar fotoraftakinin siz olduunu söylüyor dedi. Sank tekrar, Siz misiniz sorusuna karlk üniformal kiinin kendisi olmadn ileri sürdü.

Neden 1 yl sonra gittin?

Telefonunda Bylock tespit edildiinin söylenmesi üzerine, sank, Ben hiçbir telefonuma Bylock yüklemedim. Bunu kabul etmiyorum dedi. Sana, Aknc Üssüne ziyarete gittii Ahmet Özçetinin bir yl önce atamas olduu neden bir yl sonra hem de darbe giriiminin olduun gün gittii soruldu. Sank, soruya cevap vermekte zorlanrken, Demek ki kendimi öyle ayarlamm dedi. O gün ziyarete giderken neden Özçetini aramad sorulan sank Koçyiit, Bir hazrlk yapmasn önlemek için, onu zor durumda brakmamak için cevabn verdi. Darbe gecesi ABD ile iki kez telefon görümesi yapt iddialarn da kabul etmeyen sank Koçyiit, ifadesine sk sk cezaevinde sistematik bir ekilde ikenceye maruz kaldn da iddia etti.

Ana Sayfaya Git