Bin Bella kitaplaştı!

Gazeteci Yazar Uzun "Ahmet Bin Bella'nın direnişin öncülüğünü yapma ve Cezayir’in ilk Cumhurbaşkanı olma süreci kitapta detaylarıyla ele alınıyor" dedi.

Haberler 14.04.2018 - 10:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Cezayir Kurtulu Savann önderi, Cezayirin ilk devlet bakan Ahmet Bin Bellann hayat ve fikirleri kitaplatrld.

Gazeteci Yazar Mustafa Uzunun kaleme ald eserde Ahmet Bin Bellann günümüz dünyasna, sömürü düzenine, güncel ve kültürel meselelere, slami hareketlere, düüncelere ve devrimlere olan bak açlar ele alnyor.

Darbe ile iktidardan uzaklatrlan ve hapishanede slami düünceyle tanan Bellann kültür, felsefe, edebiyat, iktisat ve sosyoloji gibi dallarla ilgili tespitleri bu eserde topland.

Ahmet Bin Bellann unutulmaya yüz tutan hikayesini merkeze koyan kitap, Afrika ve slam dünyasna yönelik önemli tespitler içeriyor.

Gazeteci Yazar Uzun, yapt açklamada, kitapta uzun yllar Fransz ve Cezayir hapishanelerinde yatan Bellann nezaketine, ailesine olan merhametine, Osmanlya kar gelitirdii ve döneminin aydnlarna inatla oldukça olumlu olan farkl bakna, tevazusuna, namazlarna verdii öneme ve olaylara olan vukufiyetine dikkat çekildiini söyledi.

AHMET BN BELLA KTAPLATIRILDI

Kitapta Batllarn Afrikada yaptklar köle ticaretlerine ve büyük katliamlarn yapld Cezayir Bamszlk Savana da yer verildiini aktaran Uzun, öyle konutu:

Fransz igali altndaki Cezayirde doan, Fransz ordusunda askerlik yapan, Fransa Süper Liginde mehur bir futbolcu olarak top koturan ve hapishanede örenene kadar anadili olan Arapçay konuamayan Ahmet Bin Bellann daha sonra direniin öncülüünü yapma ve Cezayirin ilk Cumhurbakan olma süreci kitapta detaylaryla ele alnyor.

Uzun, Asalet Yaynlarnn Asiller Serisinden çkan eserde ayrca, Osmanl asla sömürgeci deildi, Osmanl Batnn en büyük dümanyd, tek çare slam Birlii, Türk musikisi, Kapitalizm katliamla balar, slam tarih boyunca hiç donukluk yaamad, srail diye bir devlet olmaz, Batnn çizdii snrlarn devam küfürdür, mezhepler zenginliimizdir, slam Birlii zaruridir, Öz yönetim, kuvvet güç ile deil adalet ile ölçülür, slam Birlii, slam Ortak Pazar ve slam Ordusu. gibi bölümlerin yer aldn sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git