Binali Yıldırım: İnsanların kafasında hiç yok olmayacak bir soru işareti olmuştur

BİNALİ Yıldırım, mezun olduğu Kasımpaşa Lisesi'nin mezunlar platformunun geleneksel pilav günü etkinliğinde okul arkadaşları ve öğretmenleriyle bir araya geldi. Burada konuşan Yıldırım, “Biz şuna inanıyoruz. Eğer yeniden saymak mümkün olsaydı, seçimin sonucu mutlaka değişecekti. Sadece yüzde 10'un sayılmasıyla 15 bin kaybolan oyumuz ortaya çıktı. Ben kaybedilmiş bir seçimi, kazanmak için uğraşacak bir insan değilim. Bu makamların daha fazlasını gördüm daha fazlasında sorumluluk aldım. Benim hassasiyetim, bizlere verilen oyların yerli yerine gidip gitmediğinden emin olmak" dedi.

Haberler 29.04.2019 - 10:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yldrm, okula geliinde Kasmpaa lçe Milli Eitim Müdürü Cemil Candan, Kasmpaa Anadolu Lisesi Müdürü zzet Bayurt, Okul Aile Birlii Bakan Musa Yüce, liseden öretmeni Ylmaz Er ve arkadalar tarafndan karland. Yldrm, etkinlie katlan lise arkadalaryla tokalaarak selamlat.

BEN KAYBEDLM BR SEçM KAZANMAK çN URAACAK BR NSAN DELM

Burada bir konuma yapan Yldrm, lise hayatnn ömür çizgisinde çok güzel bir yeri olduunu belirterek, tüm öretmenlerine ve snf arkadalarna teekkür etti. Seçim sürecinde birçok arkadann kendisine destek verdiini belirten Yldrm, Sonucun ne olduunun önemi yok. Seçimdir, kazanan var, kaybedeni var ama stanbul seçimleri bitti, tartmas bitmedi, bitecek gibi de gözükmüyor. çünkü hakikaten 8 milyon 500 bin stanbullunun oy kulland bir seçim ve sonuçlar birbirine çok yakn çkt. Belki de tartmann kayna bu. Ancak tabii bir detay var. Biz una inanyoruz. Eer yeniden saymak mümkün olsayd, seçimin sonucu mutlaka deiecekti. Sadece yüzde 10un saylmasyla 15 bin kaybolan oyumuz ortaya çkt. Ben kaybedilmi bir seçimi, kazanmak için uraacak bir insan deilim. Bu makamlarn daha fazlasn gördüm daha fazlasnda sorumluluk aldm. Benim hassasiyetim, bizlere verilen oylarn yerli yerine gidip gitmediinden emin olmak dedi.

HUKUK SÜREç YSKDA DEVAM EDYOR

Bu seçimle ilgili insanlarn kafasnda hiç yok olmayacak bir soru iareti olmutur diyen Yldrm, Bütün bunlar geride kald. Hukuki bir süreç Yüksek Seçim Kurulunda devam ediyor. Bize düen onun sonucunu beklemek ve ondan sonra da herkes iine gücüne bakacak ifadelerini kulland.

Seçimlerin geride kaldn söyleyen Yldrm, Bundan sonra ehrin güzellii için stanbulun marka deerinin yükselmesi için daha yaanlr bir ehir haline getirilmesi için yaplacak çalmalar izleyeceiz, takip edeceiz. Konumumuz ne olursa olsun elimizden gelen katky salayacaz eklinde konutu.

DRAKULA GELYOR

Lise yllarna ilikin anlarn da anlatan Yldrm, 1970li yllar. Aada yeil bir alan vard. Bir takm tarihi talar, krk dökük sütunlar vard. Orada epey top kotururduk toz toprak içinde. Mehmet Özdil hocamz da çok rahat brakmazd bizi. Ara sra çkar... diye konuurken bahsettii öretmenini görünce Drakula geliyor diyerek öretmenini gösterdi.

Bu srada yanna gelen öretmeni Mehmet Özdil, Biz emek verdik ama siz mükemmel geliip, bu ülkeye büyük hizmetler yaptnz. Bizim insanlarmz eer bunu unutursa çok yazk olur fadelerini kulland. Vatandalarn yaplan hiç bir eyi unutmadn dile getiren Yldrm ise, yaplan her hizmetin mutlaka bir karl ve deeri olduunu belirterek, Bu seçimin kendi sosyolojisi var, kendi artlar var. Onun içinde deerlendirilmesi lazm. Seçimde adaylar yarmad bunu hepimiz biliyoruz. Dolaysyla adaylardan biri kaybetti, biri kazand diye deerlendirmek çok salkl olmaz diye konutu.

Yldrm, konumasnn ardndan lise döneminde öretmenlik yapanlara plaket takdim etti. Lisenin önünde öretmenleri ve arkadalaryla birlikte toplu fotoraf çektiren Yldrm, ardndan örencilik dönemindeki okuduu snfa girerek, oturduu srada poz verdi.

Ana Sayfaya Git