Bingöl'de barış!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz "İnsanoğlunun olduğu yerde ihtilaf bitmez. Her zaman kavga olabilir, ihtilaf olabilir, önemli olan buna son verip geleceğe birlik ve beraberlik içinde yürüyebilmek" dedi.

Haberler 25.02.2020 - 11:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bingölde iki aile arasnda 21 yldr süren husumet barla sona erdi.

lde yaayan Alakutekin ve Sarda aileleri arasnda 21 yl önce yaanan kavgada, iki taraftan birer kii hayatn kaybetti.

ki aile arasnda balayan husumetin sona ermesi için AK Parti Genel Bakan Yardmcs Cevdet Ylmaz, Bingöl Valisi Kadir Ekinci, Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, Belediye Bakan Erdal Ark, eski Bingöl Belediye Bakan Hac Ketenalp ile baz kanaat önderleri giriimde bulundu.

Olumlu sonuçlanan görümelerin ardndan husumetli aileler, Bingöldeki bir düün salonunda düzenlenen bar töreninde bir araya getirildi.

Kuran- Kerim tilavetiyle balayan programda konuan AK Parti Genel Bakan Yardmcs Ylmaz, en büyük teekkürü, bar görümelerini kabul eden Alakutekin ile Sarda ailelerine yapmak istediini söyledi.

BARI SALANDI

Affetmenin büyüklük olduunu belirten Ylmaz, herkesin hata yapabileceini, önemli olann yaplan hatadan dönebilmek olduunu anlatt.

Ylmaz, nsanolunun olduu yerde ihtilaf bitmez. Her zaman kavga olabilir, ihtilaf olabilir, önemli olan buna son verip gelecee birlik ve beraberlik içinde yürüyebilmek. Kardelerimizin arasn düzeltmek bizim için Allahn bir emridir. Bugün hep birlikte bu emri yerine getiriyoruz. nallah bugünden sonra gelecee farkl bakacaz. dedi.

Suç ileyene hukuk önünde cezasnn verildiini aktaran Ylmaz, bir takm meseleleri sürdürmenin bir anlam olmadn vurgulad.

Ylmaz, Husumetin, çekimenin, kavgann, kinin bir anlam yok. Bar gerçekten her eyden daha güzel. Bar yapanlar da büyük insanlardr. Barmak, affetmek insan zayf düürmez, küçültmez, aksine kuvvetli yapar, daha büyük yapar. Buradaki davran, baka ailelere de örnek olur. diye konutu.

Törende okunan duann ardndan husumetli ailelerin fertleri Kuran- Kerimin altndan geçti, birbirlerine sarlp bart.

Ana Sayfaya Git