Binlerce kayıbın tek bir faili bulunmadı

Kayıp yakınları eyleminde konuşan İHD Diyarbakır Şube Sekreteri Yüksel Aslan Acer, binlerce kayıbın tek bir failinin bulunamamasının bilinçli bir politika olduğunu belirterek, “Adalet bu gerçekle yüzleşerek sağlanır” dedi.

Haberler 23.12.2019 - 11:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kayp yaknlar ve nsan Haklar Dernei (HD) Diyarbakr ubesi, her hafta Kayplar bulunsun failler yarglansn oturma eyleminin 567incisini gerçekletirdi. Dernek binas önünde yaplan eyleme, Halklarn Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakr l Ebakanlar Hülya Aköymen Uyank ve Zeyat Ceylan ve Sur Belediyesi Meclis üyeleri katld. Kayplar bulunsun failler yarglansn yazl pankartn açld eylemde, kayplarn fotoraflar tand.

Eylemde konuan HD ube Sekreteri Yüksel Aslan Acer, oturma eyleminin 68 haftadr asl adresi olan Kouyolu Parknda Valilik yasa gerekçe gösterilerek yaplamadn hatrlatt. Acer, artlar ne olursa olsun eylemlerine devam edeceklerini dile getirdi.

YARGI FALLER AKLAMA ARACINA DÖNÜMÜTÜR

1990 yllarda yaanan kayplar nedeniyle toplumsal barn ciddi bir ekilde zedelendiini dile getiren Acer, Göstermelik açlan mahkemeler, sürdürülen yarglamalar esas faili bulup yarglamadan öte failleri aklama aracna dönümütür dedi.

BAIMSIZ BR KOMSYON KURULSUN

Binlerce kiinin gözaltnda kaybedilmesi ve tek bir failin dahi bulunamamasnn bilinçli bir politika olduunu söyleyen Acer, Adalet bu ekilde salanamaz. Adalet bu gerçekle yüzleerek salanr. Kayplarla ilgili bamsz bir komisyonun aratrma yapmas, gerçekleri ortaya çkarmas ancak hakkaniyetli bir yarglamann yaplmasyla ortaya çkacaktr ifadelerini kulland.

Kayp yaknlarnn bu haftaki eyleminde 24 Aralk 1994 ylnda stanbul Aksarayda gözaltna alndktan sonra kendisinden bir daha haber alnamayan smail Bahçecinin akbeti soruldu.

Açklamann ardndan oturma eylemi yapld.

Ana Sayfaya Git