Bir annenin yardım çığlığı

Diyarbakır’da kocası ve en büyük oğlu hapse düşen bir oğlu da asker olan 5 çocuk annesi Fikriye Ünal, tek başına geriye kalan 3 çocuğunu okutmaya çalışıyor. Evlere temizliğe giderek ayakta durmaya çalışan cefakar anne Ünal, artık borç yükünün altından kalkamadığını ve çocuklarının hayatının okuyup kurtulması için kendisine bir yardım elinin uzatılmasını istedi.

Haberler 01.10.2017 - 09:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Annenin yürek burkan dram

Diyarbakrn Sur ilçesinde Cami Nebi Mahallesinde yaayan 5 çocuk annesi Fikriye Ünal, çocuklarnn eitim masraflar için kendisine yardm elinin uzatlmas istedi. Kocasnn denetimli serbestlikten yararlandn ve imdi park temizliklerine gittiini, en büyük olunun da cezaevinde olduunu ve ondan küçük olunun da uanda asker olduunu belirten çaresiz anne Ünal, geriye kalan 3 çocuunun okumas için evlere temizlie gittiini ancak imdi salk sorunlar nedeniyle onu da yapamadn ifade etti. Hiçbir geliri olmadn ev kiras ve faturalarla birlikte çocuklarn eitim masraflarnn kendisini çok zorladn ifade eden anne Ünal, artk kendi hayatndan bir ey beklemediini tek isteinin çocuklarnn okumas olduunu belirterek, çocuklarn eitim masraflar için kendisine bir yardm elinin uzatlmasn istedi. çocuklarnn okumak istediini ve durumu parlak örenciler olduunu belirten anne Ünal, çocuklarn çalma masas olmad için beton zemin üzerinde ders çaltklarn söyledi.

Temizlik ve el ii ile ayakta durmaya çalyor

Bir kz dört erkek çocuu olduunu belirten anne Ünal, Eim cezaevine girdi sonra çkt imdi denetimli serbestlikten yararlanyor. çalmyor uan gidip parklar temizliyor denetimli serbestlik kapsamnda. Onun hiçbir katks yok bize. En büyük çocuum cezaevinde, onun bir küçüü de asker. çalan hiç kimse yok, hiç kimse. Daha önce kendi katklarmla temizlik olsun, el ii olsun yapyordum ama uan bel ftm var, ayaklarm aryor, astmm var, tansiyonum var hiçbir ey yapamyorum dedi.

çocuklarma bir yardm eli uzatlsn

Dier üç çocuundan birinin lise mezunu, birinin lise dierinin ise ortaokul okuduunu belirten anne Ünal, Lise mezunu çocuum kendi imkanlaryla evde çalyor. Hiçbir gelirim yoktur ki onu dershaneye kaydedeyim. Harcanmasn, Allah, Peygamber hatr için yardm istiyorum. Devletimden olsun, milletimden olsun bu çocuklarma sahip çksnlar. Yardm istiyorum bu örenciler için. Harcanmasn istemiyorum, baarl örenciler. Ben kendim artk bittim, onlar topluma kazandrmak istiyorum. Kz çocuum da ortaokulda okuyor ama isteklerini karlayamyorum. Kzm kyafet istedi kalktm borç harç ettim. Ben onlar için canm feda ederim. Gittim ona bir gömlek bir etek aldm. Ama dünya kadar borcum var. Okutmak istiyorum çocuklar. Devletimden, milletimden yardm bekliyorum, bu çocuklarma bir yardm eli uzatsnlar Allah rzas için. Ben gittim bu çocuklarmn gelecei parlak olsun diye konutu.

Ana Sayfaya Git