'Bir daha yaşanmasın'

PKK'lıların kazdıkları tünele tuzakladıkları 1 ton patlayıcıyı infilak ettirdikleri saldırıda evleri zarar gören vatandaşlar teröre tepkisini dile getirdi.

Haberler 13.04.2017 - 09:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn merkez Balar ilçesinde PKKllarca düzenlenen 1 polis memuru ile 2 sivil personelin ehit dütüü saldry vatanda lanetledi.

l Emniyet Müdürlüü ek birimlerinin yer ald binaya bitiik bir apartmann bodrum katndan PKKllarn 30 metre uzunluunda kazdklar tünele tuzakladklar 1 ton patlaycy dün infilak ettirdikleri saldrda evleri zarar gören vatandalar teröre tepkisini dile getirdi. Bölgede hasar tespit çalmalarna balanrken vatandalar terör saldrlarnn son bulmasn diliyor.

- Terörü lanetliyor, knyoruz

Vatandalardan Faysal Bal, yapt açklamada, saldrdan duyduklar üzüntüyü dile getirdi.

Terörü lanetliyor, knyor, yeter artk diyoruz. Türkiyenin hiçbir yeri bu terör olaylarna layk deildir. Milletin sabrn zorlamayn. Herkes tepkisini göstermek zorundadr. Terörden dolay kiralk ev aryorum. Hepimiz Türkiyede yayoruz, Türkiye vatandayz. Allah devletimizi bamzdan eksik etmesin. diyen Bal, Diyarbakrn ülkenin en güzel ehirlerinden biri olduunu, turist beklerken bu yaanlanlarn kabul edilemez olduunu vurgulad.

Terörün engellenmesi için ortak tepki gösterilmesinin önemine deinen Bal, bu tür olaylara kar birlik ve beraberlik gösterilmesi gerektiini aktard.

Bal, Türkiyenin zor bir süreçten geçtiine iaret ederek, Terör örgütlerine kar mücadele etmeliyiz. Bu konuda herkes üzerine düeni yapmaldr. diye konutu.

Örgütü destekleyenlere çarda bulunan Bal, unlar kaydetti: Bir gün sizin de evinizi banza ykarlar. Onun için imdiden görün, gözünüzü açn. Hepimiz birimiz. Dedelerimiz omuz omuza savamlar. Ben devletime hizmet ediyor, vergimi de veriyorum. Gözümü krpmadan elimden gelen görevi yaparm. Devlet burada temizlik yapyor, zarar görenlerin zararlarn karlyor.

- Evimiz oturulacak durumda deil

Mehmet Sait Okay, daha önce Balarda gerçekletirilen bir baka saldrda da evinin zarar gördüünü anlatarak, ikinci kez madur olduunu belirtti.

lk patlamada da zarar gördük. Tam zarar tamir ettik, bu ikinci patlama oldu. Yine çok zarar gördük, maduruz. Evimiz oturulacak durumda deil. Sivil insanlarn olduu bir yerde böyle bir patlama olmasn tasvip etmiyoruz. Sürekli dua ediyoruz, böyle olaylar Türkiyede yaanmasn diye. ifadelerini kullanan Okay, patlama srasnda einin evde çocuunun ise okulda olduunu dile getirdi.

Okay, evi deitirmeyi düündüklerini aktararak, artk kimsenin ölmesini istemediklerini kaydetti. Diyarbakrn Dounun Parisi gibi olduunu vurgulayan Okay, bu olaylarn kente zarar verdiini söyledi.

- Terör olaylarna karyz

Mehmet Beir ahin de patlamay duyduunda taksiye atlayp hemen eve geldiini belirtti. kinci bir patlama olabilir endiesi ile darda beklediklerini anlatan ahin, bu tür saldrlarn kabul edilemez olduunu aktard.

ahin, çocuklarmn psikolojisi bozuldu. Misafir gibi baka yerlerde kalyoruz. Huzur ve güven istiyoruz. Bu patlama ve terör olaylarna karyz, hepsini lanetliyoruz. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git