Bir dönem sona eriyor!

Emniyet'e fazladan iş yükü oluşturan pasaport işlemleri 1 Ocak'tan itibaren polis tarafından yapılmayacak. Pasaport ile birlikte sürücü ehliyetleri çıkartma işlemleri yeni yılla birlikte tamamen Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'ne devredilecek.

Haberler 16.08.2017 - 10:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Asayi, terör, Narkotik gibi toplumu tehdit eden bir çok alanda suçlulara kar görev yapan Emniyet Tekilatnn üzerindeki yükler tek tek alnyor. Son Kararname ile Emniyet üzerindeki ek görev yükü olan Pasaport ilemleri polisten alnyor. Artk 1 Ocak 2018 itibari ile pasaport almak isteyenlerin Nüfus Müdürlüüne bavurmalar gerekecek. FETÖnün polislerinin ayklanmasyla, says neredeyse 5te 1 orannda azalan Polis tekilat, pasaport yükünden kurtularak bir nebze rahatlayacak.

BR DÖNEM SONA ERYOR

Daha önce Yabanclar ube Müdürlüü ad altnda, ikamet izni, çalma izni gibi belgeler veren polis bu ilemler için Göç daresinin kurulmasyla rahatlamt. 2014 ylnda çkan yasann 2015 ylnda uygulamaya konulmasyla yabanclarla ilgili ilemlerden Göç daresi sorumlu olmutu. Son deiiklikle pasaportun da polisten alnmas, Emniyet güçlerinin asli görevini yapmasnda güç salayaca belirtiliyor.

Ana Sayfaya Git