Bir Günlügüne Asker Olduk!

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı bahçesinde temsili olarak bir günlük askerlik yapan 19 engelli genç için yemin töreni düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, üniforma giyen 19 engelli genç, Türk bayrağı üzerine elini koyarak yemin etti. Konuşmaların ardından Engelsiz Yaşam Merkezi öğrencileri tarafından davul zurna eşliğinde halk oyunları gösterisi yapıldı.

Haberler 12.05.2018 - 10:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda 19 engelli genç, Engelliler Haftas dolaysyla temsili olarak bir günlük askerlik yaparak terhis belgesi almann mutluluunu yaad.

Diyarbakr l Jandarma Komutanl bahçesinde temsili olarak bir günlük askerlik yapan 19 engelli genç için yemin töreni düzenlendi.

Sayg duruu ve stiklal Marnn okunmasyla balayan törende, üniforma giyen 19 engelli genç, Türk bayra üzerine elini koyarak yemin etti.

Törende konuan Vali Hasan Basri Güzelolu, her anne ve babann hayalinde, evlatlarnn asker ocana gitmeleri olduunu söyledi.

Askeri üniforma giyen engellilerin mutlu olduklarn aktaran Güzelolu, öyle konutu:

Burada duran yetimi evlatlaryla gurur ve onur duyan anne ve babalarmzn üphesiz en büyük arzusu evlatlarnn dier vatan evlatlar gibi asker ocanda bu yemini etmeleri ve bu erefli ocan mensubu olmalardr. Ayn gökyüzünü paylatmz, ayn havay soluduumuz bu evlatlarmzn da yatlar ve kardeleri gibi bu erefli üniformayla bulumalar üphesiz onlar için, onlar yetitiren anne ve babalar için çok büyük bir mutluluk olacaktr.

Güzelolu, engelli gençler ile ailelerinin mutlu olmalarn salamak amacyla böyle bir organizasyon yapldn ifade ederek konumasn öyle sürdürdü:

nanyorum ki yaadklar engeller ne olursa olsun ayn yürei, ayn iman onlar da tamakta kardeleri ve arkadalar gibi meydana gelebilecek her bir tehdit karsnda onlarda almaz bir kale, imanyla sarslmaz bir irade olacaklardr. Gücümüz budur, zenginliimiz budur.

l Jandarma Komutan Tugeneral Ali Demir ise, askerliin onurlu bir görev olduunu vurgulayarak, askerlik görevini yerine getiren her bireyin bunun hakl gururunu ömür boyu yaadn aktard.

- Hepimize örnek tekil ediyorsunuz

Engelli gençlerin asker elbiselerini giyerek gurur ve onurla ayakta durduunu dile getiren Demir, askerliin her Türk gencinin yapmas gereken kutsal bir görev olduunu belirtti.

Demir, öyle dedi:

Bugün ksa da olsa size kutsal askerlik görevini yapmann gurur ve onurunu yaatmaktan ve anl Türk jandarmasnn erefli birer neferi olarak sizleri aramzda görmekten büyük bir mutluluk duyuyoruz. Yaama umudunu kaybetmemeniz ve hayata tutunma adna gösterdiiniz azim ve özveriyle hepimize örnek tekil ediyorsunuz.

Yemin eden engelli 19 askere terhis belgeleri, Vali Güzelolu, Cumhuriyet Basavcs Kamil Erkut Güre, AK Parti Milletvekili Ebubekir Bal, 7. Kolordu Komutan Tümgeneral Sinan Yayla, Bölge Jandarma Komutan Tümgeneral Halis Zafer Koç, 8. Ana Jet Üs Komutan Tugeneral Kadircan Kotta, l Jandarma Komutan Tugeneral Ali Demir, 16. Mekanize Piyade Tugay Komutan Tugeneral Barbaros Kasar ve l Emniyet Müdürü Tacettin Aslan tarafndan verildi.

Konumalarn ardndan Engelsiz Yaam Merkezi örencileri tarafndan davul zurna eliinde halk oyunlar gösterisi yapld.

Ana Sayfaya Git