Bir haftada 14 terörist etkisiz hale getirildi

TÜRK Silahlı Kuvvetleri (TSK), geçen hafta terör örgütlerine yönelik yurt içi ve dışında yürütülen operasyonlarda, 2'si lider kadroda olmak üzere 14 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Haberler 06.05.2018 - 12:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Genelkurmay Bakanlndan yaplan haftalk bilgilendirmede, yurt içerisinde bölücü terör örgütüne kar mücadele edildii, Frat Kalkan Harekt bölgesinde güvenliin salanp terör nedeniyle göç eden halkn geri dönüünün desteklendii, Suriyenin dlib kentinde atekes sürecinin devamnn salanmas amacyla gözlem noktalarnn tesis edildii ve Afrinin teröristlerden arndrlmasna yönelik balatlan Zeytin Dal Harektna baaryla devam edildii belirtildi.

TSKdan yaplan haftalk bilgilendirmede 28 Nisan-5 Mays tarihleri arasnda PKK/KCK terör örgütünün barnma alan ve yurt içine geçi güzergh olarak kulland Hakkari, Diyarbakr, rnak ile Irakn kuzeyinde yürütülen orta çapl operasyonlara aralksz devam edildii belirtilerek, öyle denildi:

cra edilen operasyonlarda; ikisi lider kadroda olmak üzere yurt içinde 2 ve yurt dnda 12 olmak üzere toplam 14 terörist etkisiz hale getirilmi, 19 adet piyade tüfei, 2 adet AT-4 tanksavar füzesi, 1 adet Doçka uçaksavar, 1 adet Law silah olmak üzere toplam 23 adet silah ele geçirilmi, 22 adet EYP tespit edilerek imha edilmi, teröristler tarafndan kullanlan 7 adet silah mevzi, snak, barnak, maara ve depo bulunarak kullanlamaz hale getirilmitir. Operasyonlarda bir kahraman silah arkadamz ehit olmu, dört kahraman silah arkadamz yaralanmtr.

Etkili hudut güvenlii kapsamnda yaplan denetimlerde, snrlardan yasa d geçi yapmaya çalan 7 bin 967 kiinin yakalandna yer verilen bilgilendirmede, terör örgütünün finans kaynaklarna da darbe vurulduu belirtilerek unlar kaydedildi:

PKK/KCK terör örgütünün en önemli finans kaynaklarndan olan kaçakçlk ve uyuturucu ile mücadeleye yönelik hudut hattnda alnan tedbirler ve icra edilen operasyonlar neticesinde; 0.23 kg uyuturucu, 24.550 paket kaçak sigara, 390 küçükba hayvan ve 14 adet cep telefonu ele geçirilmitir. Azim ve kararllkla icra edilen operasyonlarla PKK/KCK terör örgütü üzerinde oluturulan bask neticesinde, örgütün serbest hareket etmesi ve eylem kabiliyeti kstlanmtr.

FIRAT KALKANI HAREKTI

TSKnn bilgilendirmesinde Frat Kalkan Harekt bölgesinde normalleme çalmalarna katk saland belirtilerek, Hudut güvenliini salamak, DEA terör örgütünün tehdit ve saldrlarn önlemek, yerinden edilmi kimselerin yurtlarna dönüüne katk salamak, sivilleri korumak/yaanan terör olaylarndan zarar görmelerini engellemek maksadyla icra edilmekte olan Frat Kalkan Harektnda, Türk Silahl Kuvvetleri tarafndan desteklenen Özgür Suriye Ordusunun youn ve kararl mücadelesi sayesinde Azez-Cerablus arasnda bulunan toplam 243 meskn mahal ve 2 bin 15 kilometrekarelik alan kontrol altna alnmtr. Bab bölgesinde patlayc ve mayn arama/temizleme çalmalar sürdürülürken; PKK/KCK/PYD/YPG terörist unsurlarnn, Münbiçten batya doru olabilecek saldrlarn durdurmaya yönelik alnan tedbirlerin uygulanmasna hassasiyetle devam edilmektedir. Bu kapsamda zaman zaman da Münbiç bölgesinden yaplan taciz ve saldrlara meru müdafaa kapsamnda karlk verilmektedir. Bölgede yürütülen normalleme (altyap, üstyap, yerel yönetimlerin desteklenmesi vb.) çalmalarna katk salanmaktadr.

DLB BÖLGES

Astana görümeleri kapsamnda atekesin etkinliinin artrlmas amacyla Suriyenin dlib bölgesinde TSK birliklerinin Gerginlii Azaltma Kontrol Gücü olarak görev yapt ve u ana kadar 9 gözlem noktasnn ina edildii bölgede yeni gözlem noktalarnn faaliyete geçirilmesine yönelik çalmalarn devam ettii kaydedilerek, Türk Silahl Kuvvetleri unsurlar bölgedeki görevlerini Astana görümelerinde garantör ülkelerce mutabk kalnan angajman kurallar çerçevesinde sürdürmektedir denildi.

4 BN 403 TERÖRST ETKSZ HALE GETRLD

TSKnn Suriyenin Afrin kentinin terör örgütlerinden arndrlmas için 20 Ocak günü Suriyenin toprak bütünlüüne saygl olarak Zeytin Dal Harektn balatt vurgulanan bilgilendirmede, harekt kapsamnda sivillere ve çevreye zarar verilmedii vurguland. TSKnn harektn bandan itibaren dini ve kültürel yaplar, tarihi eserler ve arkeolojik kalntlar ile kamu yararna faaliyet gösteren tesisleri hedef almad vurgulanan açklamada, Hava Kuvvetlerinin ve kara ate destek vastalarnn envanterinde de bulunmadna dikkat çektii yasaklanm mühimmat kullanmad belirtildi.

TSK birliklerince Kzlay, AFAD ve BM tarafndan salanan insani yardmlarn bölgeye eriimi konusunda gerekli destei salayarak Afrinde hayatn normale dönmesi için çaltna vurgu yaplan bilgilendirmede, harektn bandan itibaren etkisiz hale getirilen terörist saysnn ise 4 bin 403 olduu belirtildi.

Terör örgütü mensuplar ile girilen çatmalarda bugüne kadar 54 askerin ehit olduu 223 askerin yaraland kaydedilen açklamada, 18 Mart günü kontrol altna alnan Afrinde u ana kadar 208 mayn ve 1134 el yapm patlaycnn tespit edilerek imha edildii kaydedildi.

Zeytin Dal Harektnn baaryla devam ettii vurgulanan açklamada, TSKnn mücadelesini son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar sürdüreceine dikkat çekilerek öyle denildi:

Türk Silahl Kuvvetleri tarafndan yürütülen tüm faaliyetler, geçmite olduu gibi bugün de kendisine duyduu özgüven ile effaf bir ekilde yürütülmektedir. Zeytin Dal Harekt bölgede bar ve istikrar salamak üzere tüm teröristlere kar, ahlaki deerler ve uluslararas hukuk kurallar çerçevesinde en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar ayn azim ve kararllkla sürdürülecektir.

Türk Silahl Kuvvetleri, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin hak ve menfaatlerini korumak ve vatandalarnn can güvenliini salamak maksadyla, mill birliimizi ve bölünmez bütünlüümüzü hedef alan bata FETÖ/PDY, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEA terör örgütü olmak üzere tüm terör örgütleriyle mücadelesini, yurt içi ve yurt dnda kesintisiz olarak en son terörist etkisiz hle getirilinceye kadar sürdürme azim ve kararllndadr.

Ana Sayfaya Git