Bir haftada 54 terörist etkisiz hale getirildi

TÜRK Silahlı Kuvvetleri'nin son bir haftadır yürüttüğü operasyonlarda, aralarında biri sözde lider kadroda olan 54 PKK'lı etkisiz hale getirildi. Etkili mücadelenin ardından önemli kayıplar veren PKK'nın yeni katılımların azalması nedeniyle güç duruma düştüğü bildirildi.

Haberler 22.07.2017 - 10:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Genelkurmay Bakanlndan yaplan haftalk bilgilendirmede Türk Silahl Kuvvetlerinin yurt içerisinde bölücü terör örgütüne kar mücadele ettii, Suriyenin kuzeyinde devam eden Frat Kalkan Harekat ile de ülkesinden göç edenlerin geri dönüüne destek verdii vurguland.

Teröristle Mücadele Harekat kapsamnda 13-20 Temmuz arasndaki süreçte bölücü terör örgütünün sürekli barnma alan ve yurt içine geçi güzergah olarak kulland Hakkari, rnak, Diyarbakr, Mardin, Erzurum, Batman, Van ve Siirtte operasyonlara taarruz anlayyla devam edildii kaydedildi.

Yürütülen operasyonlarda aralarnda biri sözde lider kadroda 54 teröristin etkisiz hale getirildii belirtilerek, Bu teröristler içerisinde; gri listede yer alan Baver kod adl (K) Kasm Yank ve Ar/Doubayazt Eli Köyü sözde bölge sorumlusu Murat Bazid (K) Ahmet Acar ile yeil listede yer alan; sözde Garzan Eyaleti 5li yürütmede görevli (ayn zamanda Hizan sorumlusu) Kia Koçer (K) Ali Ula ve Taylan (K) Ferit Polat, Sözde Kuzey (Kars) alan sorumlusu etkisiz hale getirilmitir denildi.

16 BARINAK MHA EDLD

Operasyonlarda terör örgütüne ait silahlar ele geçirildii, barnak ve snaklarnn da imha edildii belirtilen bilgilendirmede öyle denildi: Operasyonlarda; 17 piyade tüfei, 2 makineli tüfek, 1 Zagros keskin nianc tüfei, 2 roketatar, 1 av tüfei olmak üzere toplam 21 silah ve 30 kg plastik patlayc, 696 kg amonyum nitrat, 1 81 mm havan mühimmat, 1 60 mm havan mühimmat, 5 roketatar mühimmat, 3 roketatar sevk fiei, 13 el bombas, 2 mayn, 51 fünye, 52 tüp, 1.237si Biksi makineli tüfek mühimmat olmak üzere 1.939 hafif silah mühimmat, 324 uçaksavar mühimmat, 1 top mermisi, 1 el dürbünü, 3 telsiz, 32 arjör ve çok miktarda EYP yapmnda kullanlan kablo ele geçirilmitir. 19 EYP tespit edilerek imha edilmitir. Teröristler tarafndan kullanlan 16 snak, barnak, maara ve depo bulunarak kullanlamaz hale getirilmitir.

SINIRDA 5207 K YAKALANDI

Bir haftalk süreçte 1 askerin ehit olduu, 26 askerin yaraland belirtilen bilgilendirmede, terör örgütünün finans kaynaklarna yönelik mücadelenin de aralksz devam ettiine de dikkat çekilerek, Bölücü terör örgütünün en önemli finansal kaynaklarndan olan uyuturucu ticareti ve kaçakçlk ile mücadeleye yönelik hudut hattnda alnan tedbirler ve icra edilen operasyonlar neticesinde 43.260 paket kaçak sigara ele geçirilmitir. Etkili hudut denetim ve kontrolleri sonucunda snrlardan yasa d yollardan geçmeye çalan 5.207 kii yakalanmtr. 1 kahraman silah arkadamz ehit olmu, 26 kahraman silah arkadamz ise yaralanmtr denildi.

Ana Sayfaya Git