Bir haftanın bilançosu

Türk Silahlı Kuvvetlerince, 21-27 Eylül'de Hakkari, Şırnak, Mardin, Siirt ve Diyarbakır'da PKK örgütüne karşı yürütülen operasyonlarda 63 örgüt üyesi etkisiz hale getirildi, yasa dışı yollardan sınır geçişi yapmaya çalışan 16 bin 172 kişi yakalandı.

Haberler 30.09.2017 - 10:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Türk Silahl Kuvvetlerince, 21-27 Eylülde Hakkari, rnak, Mardin, Siirt ve Diyarbakrda PKKnn krsaldaki militanlarna kar yürütülen operasyonlarda 63 örgüt üyesi etkisiz hale getirildi, yasa d yollardan snr geçii yapmaya çalan 16 bin 172 kii yakaland.

Genelkurmay Bakanlndan yaplan bilgilendirmeye göre, 21-27 Eylül 2017 tarihlerinde, bölücü terör örgütünün sürekli barnma alan ve yurt içine geçi güzergah olarak kullanmas sebebiyle önem tayan, özellikle Hakkari, rnak, Mardin, Siirt ve Diyarbakr bölgelerindeki operasyonlara devam edildi.

rnak Silopinin yan sra Beytüebaptaki ncebel ve Kato Dalar ile Hakkari Yüksekovadaki Alandüz mevkii, kiyakalar dalar, Mardin, Midyat, Nusaybin, Siirt, Baykan ve Diyarbakr Lice bölgelerinde icra edilen orta çapl operasyonlarda 63 terörist etkisiz hale getirildi.

Bu operasyonlarda 30 adet piyade tüfei, bir adet doçka uçaksavar makinal tüfek, 4 adet makineli tüfek, 5 adet keskin nianc tüfei, 7 adet roketatar, 11 adet tabanca olmak üzere toplam 58 adet silah ele geçirildi.

Operasyonlarda silahlara ait çok sayda mühimmat da tespit edildi. Buna göre bir adet 60 milimetre havan, 99 adet el bombas, iki adet keskin nianc dürbünü, bir adet mini termal silah dürbünü, 150 kilogram amonyum nitrat, 465 adet fünye, 27 bin 929 adet hafif silah mühimmat, 653 adet uçaksavar mühimmat, bir adet T-40 bombaatar mühimmat, bir adet 81 milimetre havan mühimmat, 10 kilogram tahrip kalb, be adet mayn, 70 adet RPG-7 roketatar mühimmat, 19 RPG-7 adet roketatar sevk fiei, 10 adet el dürbünü, dört adet gece görü dürbünü, 89 adet arjör, 13 adet telsiz, 66 adet tüp, bir adet gaz maskesi ve 15 adet gaz maskesi filtresi ele geçirildi.

Tespit edilen 54 adet el yapm patlayc imha edilirken, teröristler tarafndan kullanlan 87 adet silah mevzi, snak, barnak, maara ve depo da kullanlamaz hale getirildi.

Bölücü terör örgütünün en önemli finansal kaynaklarndan olan kaçakçlk ve uyuturucu ile mücadeleye yönelik hudut hattnda alnan tedbirler ve icra edilen operasyonlar neticesinde ise 152 bin 126 paket kaçak sigara, bin 797 kilogram toz esrar, 79 kilogram kubar esrar, be kilogram kenevir tohumu ve 190 bin adet kök kenevir ele geçirildi.

Yasa d yollardan geçmeye çalan 16 bin 172 kii yakaland

Hudut güvenlii ve hizmetleri kapsamnda icra edilen denetim ve kontroller sonucunda, snrlardan yasa d yollardan geçmeye çalan 16 bin 172 kii yakaland.

Bu operasyonlar kapsamnda dört asker ehit olurken 27 asker de yaraland.

Geçen hafta özellikle rnak, Hakkari ve Siirt bölgelerinde icra edilen operasyonlar neticesinde bölücü terör örgütüne önemli kayplar verdirildi, ar darbe indirildi.

Suriyenin kuzeyinde icra edilen harekat kapsamnda ise hudut güvenliini salamak, DEA terör örgütünün tehdit ve saldrlarn önlemek, yerinden edilmi kimselerin yurtlarna dönülerine katk salamak ve sivilleri korumak, yaanan terör olaylarndan zarar görmelerini engellemek maksadyla icra edilmekte olan harekatta, TSK tarafndan desteklenen ÖSOnun mücadelesi kile Azez-Cerablus arasnda bulunan 243 meskun mahal ve 2 bin 15 kilometrekarelik alan kontrol altna alnd.

Bab bölgesinde patlayc ve mayn arama temizleme çalmalar sürdürülürken PKK/PYD terörist unsurlarnn Afrinden douya, Münbiçten batya doru olabilecek saldrlarn durdurmaya yönelik alnan tedbirlerin uygulanmasna hassasiyetle devam edildi.

Bu kapsamda özellikle Azez-Mare ve zaman zaman da Münbiç bölgesinden yaplan taciz ve saldrlara misli ile mukabelede bulunuldu, bölgede yürütülen normalleme çalmalarna katk saland.

Ana Sayfaya Git