Bir işlemle tüm işlem!

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu “Birden fazla işleme ve vatandaşı yoracak sürece ihtiyaç duyulmayacak”.

Haberler 03.04.2018 - 09:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Valisi Hasan Basri Güzelolu, pasaport ve sürücü belgeleri nüfus müdürlüklerinden verilmeye balanmasnn ilk gününde Kayapnar lçe Nüfus Müdürlüünü ziyaret etti. Birden fazla ileme, vatanda yoracak bir sürece de ihtiyaç duyulmayacan belirten Vali Güzelolu, artk kamu hizmetinin çok hzl ve çok çabuk bir ekilde karlanacan söyledi.

PASAPORT, EHLYET VE KMLK

Güzelolu, pasaport ve sürücü belgelerinin nüfus müdürlüklerinden verilmeye balanmasnn ilk gününde Kayapnar lçe Nüfus Müdürlüünü ziyaret etti. Vali Güzeloluna, Kayapnar Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Ozan Balc ve l Emniyet Müdürü Tacettin Aslan da elik. Kapda l Nüfus Müdürü Semanur Bagül tarafndan karlanan Vali Güzelolu, ilem yapmak için gelen vatandalar ve çalanlarla bir bir tokalaarak selamlat.

BR LEMLE TÜM LEMLER

Ardndan konuan Vali Güzelolu, pasaport ve ehliyet ilemlerinde yeni bir dönemin baladn belirtti. Vali Güzelolu, Kimlik kartnn verildii nüfus idareleri bugünden itibaren sürücü belgesi ve pasaportlar da vermeye balad. Böylelikle 3 belge müdürlüklerimizce bir merkezde ve toplu olarak verilmeye balanacak. Hayrl olmasn diliyorum. Vatandalara hizmet vermede onlarn birden fazla kamu kurumlarnda ayn younlukta ve fazla mesai harcamasndan kurtaracak krtasiyecilii azaltacak, bir merkezde ilemleri çabuklatracak ve en önemlisi bir veri bankas temelinde sorgulanmak noktasnda çok hzl ve çok çabuk bir ekilde karlanacak çok önemli bir kamu hizmeti. Önemli bir özellik de artk ayn bilgiler birden fazla istenemeyecek. Bir kez nüfus müdürlüüne bavuran vatandalar bir belge için parmak izi ve biyometrik bilgileri verdiinde dier bütün bilgiler veya dier bütün belgeler için de ayn bilgiler kullanlacak. Dolaysyla birden fazla ileme, vatanda yoracak bir sürece de ihtiyaç duyulmayacak. Vatandalar, nüfus dairelerine Alo 199 çar merkezi ile internet üzerinden randevu alarak, çok acil ve çok zor ise bunlara da dönük bir bavurusu da olmadysa dorudan da gelerek her halükarda hizmet alacak. Vatandalara eksiksiz ve tam anlamyla nitelikli bir kamu hizmeti vermek adna bütün gayelerimizde olduu gibi nüfus dairelerinde bugünden itibaren youn ve özverili bir çalma balyor. Her ey vatandan mutluluu ve onlarn kamudan ald hizmetin kalitesini iyiletirmek ve onlara en iyi hizmeti en ksa sürede sunmak için dedi.

Konumann ardndan Vali Güzelolu ve beraberindekiler ehliyet ve pasaport bavurusu için gelen vatandalarla görüüp ilemler hakknda bilgi ald.

Ana Sayfaya Git