Bir Kereden; Çok Şey Olur!

Kullanım yaşının 6'ya düştüğü uyuşturucu bağımlılığına dikkat çekmek üzere "Bir kereden her şey olur" başlıklı konferansta konuşan İl müftüsü İşleyen, "Kim uyuşturucuyu ekiyorsa, satıyorsa, alıyorsa zalimdir" dedi.

Haberler 24.11.2017 - 08:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Yeilay Cemiyeti Diyarbakr ubesi ile l Müftülüü Madde Bamll ile Mücadele Koordinatörlüü ibirliiyle uyuturucu bamlyla mücadele konulu konferans gerçekletirildi. Diyarbakr l müftüsü Burhan leyen l Müftüsü Kim uyuturucuyu ekiyorsa, satyorsa, alyorsa zalimdir. Bizim bamllkla mücadele ederken önce kafayla, zihniyetle mücadele etmemiz gerekiyor

BR KEREDEN çOK EY OLUR

Merkez Kayapnar ilçesinde bulunan Hz. Ali Camii Konferans Salonunda uyuturucu bamllnda dikkat çekmek amacyla Türkiye Yeilay Cemiyeti Diyarbakr ubesi ile l Müftülüü Madde Bamll ile Mücadele Koordinatörlüü Bir Kereden çok ey Olur program düzenlendi.

Kuran- Kerim tilavetiyle balayan programda açl konumasn yapan Yeilay Cemiyeti Diyarbakr ubesi Bakan Yahya Öger, uyuturucu madde çeitlerinin arttna iaret etti. Öger, Düne kadar esrardan bahsediliyordu. Sentetik uyuturucudan bahsediliyor fakat u anda çok daha deiik uyuturucu maddelerin piyasaya girdiini görebiliyoruz. dedi.

SATAN VE EKEN ZALMDR

l Müftüsü Burhan liyen, uyuturucunun topluma çok zarar verdiini söyledi. liyen, Kim uyuturucuyu ekiyorsa, satyorsa, alyorsa zalimdir. Kim de bu tütün gibidir alp satabilirsiniz diye fetva veriyorsa o da kalplerin zalimidir. Bizim bamllkla mücadele ederken önce kafayla, zihniyetle mücadele etmemiz gerekiyor. ifadesini kulland.

liyen, öyle devam etti: Uyuturucuya, fuha, çirkeflik tuzana ses çkarmazsak ve seyirci kalrsak eer, bu çocuklar uyuturucu batanda ya da baka tuzaklarda ölürse cennete gitmezler. Biz de kendi çocuklarmz cehenneme gönderen zebaniler gibi oluruz. Allah korusun. Zalim insanlar oluruz.

Müftülük olarak Madde Bamll ile Mücadele Koordinatörlüü kurarak Yeilay ile çalmalar yaptklarn kaydeden liyen, Bu topraklarda uyuturucu eken her adam gördüümüzde eytan görmü gibi olmadkça, biz uyuturucuyu bu milletin arasndan kaldramayz. diye konutu.

TANIK OLDUU BR OLAY

liyen, tank olduu bir olay öyle anlatt: Surlarn dibinde gelen misafirlerimi gezdiriyorum. Harabe olan yerlerinde, 16 yandaki olum, Baba gördün mü? diye sordu. Neyi dedim. Bak, biri uyuturucu çekiyor dedi. Benzetmek olmasn, benim delikanlnn yalarnda bir delikanl çekmi olduu uyuturucunun etkisiyle tiril tiril titriyor. Bundan birkaç gün sonra Ulu Camiide bir cuma vaaz vard. O cuma vaazmda söylediim cümleleri burada tekrar etmek istiyorum: Uyuturucuyu eken, msr tarlalarnn arasna, pamuk tarlalarnn arasna uyuturucuyu eken bu camide namaz klan cemaat, -ulu Camii söylemiyorum ama- bu bölgenin insan. Uzaydan kimse gelmiyor. Uyuturucuyu satan bu bölgenin insan, uyuturucuyu satn alp da Surlarn dibinde çekmi olduu uyuturucuyla titreyen 3-5 aya ya da 3-5 yl sonra fazla miktarda ald uyuturucu etkisiyle ölen de sizin çocuklarnz. Vallahi kim bu uyuturucuyu ekiyorsa zalimdir. Kim satyorsa zalimdir. Kim alyorsa zalimdir. Kim de bu tütün gibisidir, mahsuru yoktur, alp satabilirsiniz diye fetva veriyorsa o da katmerli zalimdir. Bizim, bamllkla mücadele derken önce kafa ile zihniyetle mücadele etmemiz gerekir.

çRKEFLE SEZ çIKARMALIYIZ

liyen, Uyuturucuya, fuhu batana ve çirkeflik tuzana ses çkartmazsak, eer seyirci kalrsak, bu çocuklar uyuturucu batanda ya da baka tuzaklarda ölürlerse inan cennete gitmezler. Biz de kendi çocuklarmz cehenneme gönderen zalim insanlar oluruz. diye konutu. Konferansa, Müftülük personeli, rehberlik öretmenleri, örenciler ve vatandalar katld.

Ana Sayfaya Git