"Bir kurultay kaçınılmaz görünüyor"

CHP PM Üyesi Erdal Aksünger: "Ben ilk günden beri söylüyorum, sonuçta Muharrem Bey kurultayı isteyecektir. Bundan daha doğal bir şey yok. En doğal hakkı zaten. Kim ne derse desin ortada bir başarısızlık var"

Haberler 04.07.2018 - 11:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yemekler duyuruluyorsa, siyasi bir araya gelme ve siyasi deerlendirme olarak duyurulur. Öteki türlü, dostluk yemei yiyoruz diye duyurulmaz

Yemekte konuurken galiba biraz gerginlik olmu ki bu tür açklamalar yaplyor. Yoksa Muharrem Bey bugüne kadar aslnda olmas gerekenden daha nezaketli gidiyordu

CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Erdal Aksünger, Ben ilk günden beri söylüyorum, sonuçta Muharrem Bey kurultay isteyecektir. Bundan daha doal bir ey yok. En doal hakk zaten. Kim ne derse desin ortada bir baarszlk var. dedi.

Aksünger, Muharrem nce ve Kemal Klçdarolu arasndaki yemek ve sonrasnda yaplan açklamalar, deerlendirdi.

Yenen yemek, siyasi bir yemek deil de bir dertleme yemei ise nezaket icab farkl bir ey olabilirdi. diyen Aksünger, Genel Bakan Klçdarolunun, ncenin açklamalar üzerine söyledii, siyasi nezaketsizlik deerlendirmesini hatrlatt.

Aksünger, öyle devam etti:

En bata bu yemein, bir kapal devre yemek yiyelim, bir deerlendirme yapalm. tarzndaysa o zaman Genel Bakann söylediklerini makul karlayabilir zaten. Orada bence bir ey yok. Böyle özel yemeklerin darya çok duyurulmasnn doru olmadn da düünen biriyim ben. Yemekler duyuruluyorsa, siyasi bir araya gelme ve siyasi deerlendirme olarak duyurulur. Öteki türlü, dostluk yemei yiyoruz diye duyurulmaz. Ama kapal devre konuma varsa onu bilemem, oras kendilerinin deerlendirmesi.

Bir honutsuzluk var

lk günden beri parti içinde bir honutsuzluk olduunu dile getirdiini aktaran Erdal Aksünger, Parti Sözcüsü Bülent Tezcann Bir hata varsa Genel Bakan deil, biz yapmzdr. dediini hatrlatt.

Aksünger, unlar söyledi:

Hata yapan gitsin. Bu konuda Genel Bakan yanl yönlendirdiyseniz çkn itiraf edin, biz yanl yaptk deyin. Bunu söylemiyorlar ama bir hata varsa biz yaptk diyor. Ben de katlyorum. Bülent Tezcan bugüne kadar zatan çok büyük hatalar yapm biridir benim gözümde. Ben de katlyorum, kendisinin yapt hatalar bir iki kiiyi balar, MYKdeki bütün arkadalar balamaz. Niye balamaz? çünkü orada dar bir kadro ile Genel Bakann etrafnda duran o kitleyi balar bu bence. Bunu açkça söylüyorum; Bata Bülent Tezcan olmak üzere bu arkadalarn istifa etmeleri gerekir bence. En dorusu budur.

ncenin kurultay açklamas

Sayn Muharrem nce de daha önce kurultay lafn azmdan duymayacaksnz meselesinden sonra bu tür gelimelerin bir gereklilik olduunu hissettiini düünüyorum artk. diyen Aksünger, u deerlendirmede bulundu:

Yemekte konuurken galiba biraz gerginlik olmu ki bu tür açklamalar yaplyor. Yoksa Muharrem Bey bugüne kadar aslnda olmas gerekenden daha nezaketli gidiyordu. Bugün bir anda 180 derece deiiklik oldu.

Ben ilk günden beri söylüyorum, sonuçta Muharrem Bey kurultay isteyecektir. Bundan daha doal bir ey yok. En doal hakk zaten. Kim ne derse desin ortada bir baarszlk var. Bu partisi sonuçta CHP. Bence kim genel bakan olsun tartmas aslnda partinin büyük sorununu arka plana itiyor. çünkü ciddi bir yapsal problem ve liyakat problemi var bence. Önemli olan bunu konumak. Yani iç iktidar refleksinin, ülkeninin skntlarn giderme refleksinin önüne konulmamas gerekir. u anda parti içi iktidar refleksi, ülkeyi yönetme refleksinin ilerisinde. Bence en büyük problem yapsal.

Sorunun örgütlere de atlamayacan belirten Aksünger, asl sorunun örgütü yönetenlerde olduunu savundu. Aksünger, Bu tartmann çok büyümesi ve çok uzamas bence partiye zarar verir. Dedikodu sirkülasyonunu çok artrr. Bir kurultay kaçnlmaz gözüküyor. ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git