Bırakın kızlar okusunlar!

Siverek ilçesinde yazar Safiye Samyeli’nin başlatmış olduğu, ‘Sesime Ses Ver Türkiyem, Bırakın Kızlar Okusun’ projesi kapsamında kütüphane açılışı gerçekleştirildi.

Haberler 05.03.2021 - 00:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kültür ve Turizm Bakanl Halk airi yazar Safiye Samyeli tarafndan 12 yl önce balatm olduu, Sesime Ses Ver Türkiyem, Brakn Kzlar Okusun projesi kapsamnda Siverek Abdulkadir Karahan Fen Lisesinde kütüphane kuruldu. Kütüphanenin açl için Sivereke gelen yazar Samyeli, burada okuyan kz örencileyle sohbet ederek, eitimin önemini anlatt.

Yapt çalmalar hakknda bilgi veren yazar Safiye Samyeli, bugüne kadar 6 sosyal sorumluluk projesi yürüttüünü, kendisi için en önemli projenin ise Sesime Ses Ver Türkiyem, Brakn Kzlar Okusun projesi olduunu belirtti. Samyeli, Yllardan beri tek bana mücadelesini verdiim, sosyal sorumluluk projesini bundan yaklak 6 yl önce sosyal medyada paylaarak aktif hale getirdim. Paylam sonrasnda yurt içi ve yurt dndan aldm desteklerle çok büyük iler baardk. Kendimi bir kar tanesi olarak görüyorum, bu kar tanesi koskocaman bir ça dönütü. Birçok yerden bana ulaan insanlar yalnz deilsin, biz de seninleyiz diyerek, bu projeye sahip çkt dedi.

BENM DE ETM HAKKIM ELMDEN ALINDI

Ailesi tarafndan kendisinin de eitim hakknn elinden alndn ve bunun ne demek olduunu çok iyi bildiini söyleyen Samyeli, Ben kz doduum için eitim hakkm tamamlayamayan bir bireyim, benim yüreimde ki o eitim ak, çevremde bulunan herkese tabir yerindeyse bulat ve bugün o akn, o açln yolunda Sivereke yolumuz dütü. Yaklak bir yl içinde tamamladmz kütüphanemizin açln bugün gerçekletirmenin gururu ve sevincini yayorum dedi

Siverek lçe Milli Eitim Müdürü Nuri Kapanolu da, Duyarl ve bir o kadar da önemli projeler yürüttüü için yazar Samyeliye teekkür ederek, böyle çalmalara müdürlük olarak her zaman destek olacaklarn diye konutu.

yi dilek ve temenniler sonrasnda, kütüphanenin açl gerçekletirildi. Açlta, Yazar Safiye Samyeli ile birlikte lçe Milli Eitim Müdürü Nuri Kapanolu, ube Müdürleri, öretmen ve örenciler hazr bulundu.

Ana Sayfaya Git