Birlikte bulalım çağrısı yapıldı!

HDP, Diyarbakır il binasının önünde eylem yapan ailelerle ilgili basın toplantısı düzenledi. HDP İl Eşbaşkanları Hülya Alökmen, Zeyat Ceylan ve milletvekilleri Saliha Aydeniz ile Musa Farisoğulları’nın katıldığı açıklamada, HDP’nin eylem yapan ailelerin taleplerini yıllardır dile getirdiği belirtildi.

Haberler 09.09.2019 - 10:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Farisoullar, l binamz önünde dile getirdikleri talepleri, bizler Halklarn Demokratik Partisi ve bileenleri olarak sava ve çatmalarn yaand bu corafyada yllarca dile getirdik. Bu corafyada yaanan sava, çatma ve çözümsüzlüe kar daima onurlu bar ve çözümü savunduk iddiasnda bulundu.

ALELERE PARAMLTER DESTEK

Uzattklar bar elinin iktidar bloku tarafndan geri çevrildiini ileri süren ve kendilerine hakllk pay çkaran Farisoullar, 40 yl akndr bu corafyada yaanan sava ve çatmalarda on binlerce insan yaamn yitirmitir. On binlerce insan evlerinden edilmi, on binlercesi faili meçhullere kurban gitmitir. Bugün bar annelerimizin, Cumartesi annelerinin ve bu savata yaamn yitirenlerin aileleri yllardr bar olsun, ölümler ve kayplar olmasn mücadelesi vermitir. Fakat buna ramen bu ülkeyi yöneten iktidarlar ve devlet bu çarlara kulak vermemitir. Tam tersine sava ve çatma zeminini daha da derinletirerek devam etmitir. Savan ve çatmann derinletii bu dönemde çocuklarn kaybeden ve çocuklarn arayan ailelerimizin aclar üzerinden, özel sava yöntemleri devreye sokulmutur. Bu balamda partimizin önünde oturan ailelerimize, ziyaret ve destek verme ad altnda kimi paramiliter unsurlarn da devreye sokulduunu bilmekteyiz. Bununla beraber partimizi kriminalize etmeye ve kazanmlarmz gasp etmeye dönük sergilenen tutum ve davranlar, parti olarak, bu gelimelerin bilincinde olduumuzu belirtiyoruz eklinde konutu.

PARLAMENTOYA çARI

Farisoullar, demokrasi güçleri, demokratik bar ve çözümden yana olan tüm kesimleri gelimelerle ilgili olarak duyarl olmaya davet ederken, unlar söyledi: Sorumluluk gerei, parlamentoda grubu bulunan bütün partilere açk çarmzd gelin, herkes elini tan altna koysun; parlamento çats altnda ortak bir heyet oluturalm ve bu sorunlara köklü bir çözüm için hemen giriimlerde bulunalm. Sava ve çatmay sonlandracak, kayp ve çatma alannda bulunan bütün gençlerimizi ortak bir yaama kavuturalm. Parti olarak bu konuda üzerimize düen her türlü sorumluluklarmz yerine getireceimizi belirtmek istiyoruz.

Ana Sayfaya Git