Birlikte yarını inşa edeceğiz!

HDP'nin, “Onurlu barış için demokratik çözüm” başlığıyla 5 kentte düzenleyeceği mitinglerin ilk adresi olan Diyarbakır'da dün yapıldı. Miting İstasyon Meydanında yapıldı. HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, "Radikal demokrasinin gereği neyse mahallemizde, sokağımızda, iş yerimizde onu hayata geçireceğiz. Hep birlikte yarınımızı geleceğimizi inşa edeceğiz" dedi.

Haberler 23.07.2019 - 10:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Halklarn Demokratik Partisinin (HDP) Onurlu bar için demokratik çözüm balyla 5 kentte düzenleyecei mitinglerin ilk adresi olan Diyarbakrda dün yapld. Miting stasyon Meydannda yapld.

Mitinge, kent merkezi ve ilçelerinin yan sra bölge kentleri olan rnak, Mardin, Siirt, Batman, anlurfa ve Gaziantepten yüzlerce kii ile birlikte HDP milletvekilleri, Kürt partileri temsilcileri, KESK ve DSKe bal sendika temsilcileri ve üyeleri katld. Miting alanna üç noktadan girie izin verildi.

MTNGE KATILIM YÜKSEKT

Miting alannn çevresinde güvenlik önlemleri alan polis, arama noktalarndan geçenlerin üzerindeki kalem, çakmak, kitap ve kozmetik ürünlere el koydu. Miting öncesi alana akan yüzlerce kii, çalnan arklar eliinde halaylar çekmeye balad. Miting alann renklendiren yöresel kyafetleri kadnlar ve beyaz tülbentleriyle Bar Anneleri Meclisi üyeleri dikkat çekti.

DEMOKRAS TTFAKIYLA

HDP E Genel Bakan Sezai Temelli, Kürtüyle, Türküyle, Alevisiyle, Sünnisiyle demokrasi ittifaknda yan yana geleceklerini belirterek, Konuacaz. Müzakere edeceiz. Radikal demokrasinin gerei neyse mahallemizde, sokamzda, i yerimizde onu hayata geçireceiz. Hep birlikte yarnmz geleceimizi ina edeceiz. Demokrasi ittifaknda bulumak, toplumsal uzlama için önemli bir admdr. Bu adm hep birlikte atacaz. Demokrasi ittifaknda bulumak bir toplum sözlemesi yapmaktr. Bunun için buluacaz. Yan yana geleceiz demokratik bir anayasa yapacaz. Herkesin içinde kendini bulduu, var olduu bir anayasay yapacaz ve böylece de barn yolunu açacaz dedi. Konumalarn ardndan miting sona erdi.

Ana Sayfaya Git