Bismil'de hayat değişiyor

Bismil Belediye Başkan Vekili Kaymakam Gülenç'in, "kırsal mahallelerin merkezdeki mahallelerden farkı kalmasın" talimatıyla yolların düzenlenmesi için başlatılan çalışmalar hızla sürüyor.

Haberler 14.03.2017 - 09:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Bismil Belediyesince mahalle ve köy yollarnn yenilenmesi için hummal çalma yürütülüyor.

Kanun hükmünde kararname (KHK) gereince, DBPli Bismil Belediyesine Belediye Bakan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Turgay Gülençin ilçedeki vatandalar hak ettikleri belediye hizmetlerine kavuturmak için balatt çalmalar sürüyor.

Bu kapsamda Gülençin, krsal mahallelerin merkezdeki mahallelerden fark kalmasn talimatyla yol çalmalarna hz verildi.

Gülenç, yapt açklamada, belediyecilik hizmetlerinde yol çalmasnn önemini anlatt.

Uzun yllar boyunca ihmal edilmi görmezden gelinmi köy ve krsal mahallelerimizin yol ihtiyaçlarn analiz ettik. Köy yollarmz çamurdan, topraktan kurtarmak için ekibimiz canla bala çalyor. Önümüzdeki aylarda kalc çözümler için çalacaz. diyen Gülenç, yollardaki çalmalarn daha hzl tamamlanmas için i makineleri de kiraladklarn belirtti.

BELEDYE HZMETLER

Gülenç, öncelikle grup köy yollarndan balamak üzere asfalt olmayan köy yollarnda da asfaltlama çalmas yapacaklarn dile getirerek, daha sonra insanlarn yaamann geçtii okul, cami, taziyeevleri gibi yerlere giden yollar tala döeyeceklerini kaydetti.

Alibey, Tepe ve Bakacak köyleri bata olmak üzere 20 krsal mahallede yaam artlarnn iyiletirilmesi için mahalle içi yollar, balant yollar ve mahalle meydannda stabilize yol yapm çalmasnn sürdüünü ifade eden Gülenç, köy içindeki yollarn yan sra camilerin önü, okul yolu ve bahçelerinde, taziyeevlerinin çevresinde çalmalarn yapldn aktard.

Gülenç, ayrca Diyarbakr Büyükehir Belediyesi tarafndan ihaleye çkarlan yaklak 100 kilometre köy yolunu asfaltlama çalmasna da ksa sürede balanacan müjdeledi.

YOLLAR ASFALTLANIYOR

Belediye hizmeti ile bulumann mutluluunu yaayan vatandalar, belediyenin çalmalarn takdirle karlyor.

Göroluk Mahallesinde yaayan Fahrettin Sevim, 4 yldr böbrek hastas olduunu, daha önce hastaneye gitmek için çamurlu yoldan geçmek zorunda kaldn anlatt. Sevim, Bizi bu dertten kurtard için Belediye Bakanmzdan Allah raz olsun. ifadesini kulland.

Kök mezrasnda yaayan Abdurrezak Alçelik de daha önce yollarn kn çamurdan, yazn da tozdan geçilmediini belirtti.

Belediye tarafndan köy içi yollarda çalma yürütülmesinden duyduu memnuniyeti dile getiren Alçelik, Belediye Bakan Vekili Gülenç ve belediye çalanlarna çalmalarndan dolay teekkür etti.

Ana Sayfaya Git