Bismil’de tarihi geçmiş gıdalar imha edildi

Diyarbakır’ın Bismil Belediyesi Zabıta Müdürlüğünce gerçekleştirilen denetimlerde son kullanma tarihi geçen gıdalara el konularak imha edildi.

Haberler 11.07.2018 - 11:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bismil Belediyesi Zabta Müdürlüüne bal ekipler ilçede faaliyet gösteren market, bakkal ve süpermarket statüsündeki iyerlerine yönelik denetim ve kontrollerini sklatrd. Denetimlerde ekipler özellikle ambalajl ürünlerin imalat ve son kullanma tarihlerini tek tek kontrol etti. Ekipler, raflarda sata sunulan son kullanma tarihleri geçmi ürünlere de el koyarak imha ederken bu ürünleri bulunduran iletme sahipleri hakknda da yasal ilem balatld.

Bu tür iyerlerine taviz vermeyeceiz

Bismil Belediyesi Zabta Müdürü Arap Karademir, halk saln tehdit eden bu türden i yerlerine taviz vermeyeceklerini belirterek, Esnafmza yönelik denetimleri sürekli yapyoruz. Bu konuda esnafmzn gösterdii anlay için teekkür ederiz. Belediye Bakanmz Kerem Süleyman Yüksel de özellikle halk saln ilgilendiren yerlerle ilgili denetimlere büyük önem veriyor. Bu konuda kimseye taviz vermiyoruz. çünkü saln akas olmaz. Bütün iletmelerden sattklar ürünlerin son kullanma tarihine dikkat etmelerini istiyoruz. Bu konuda tüketicilere de büyük görev dümektedir. Tüketiciler ne kadar seçici ve duyarl olurlarsa art niyetli kiilerin says da azalacaktr dedi.

Ana Sayfaya Git