Bitlis'te çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi

BİTLİS’in Hizan ilçesi kırsalında başlatılan operasyonlar devam ederken, 10 PKK'lı teröristin öldürüldüğü bölgede yapılan arazi aramalarında 3 el yapımı patlayıcı madde ile 10 teröristin kullandığı silah, mühimmat, malzeme ve dokümanlar ele geçirildi.

Haberler 30.06.2018 - 10:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bitlis Valiliinden yaplan açklamada, teröristelirin etkisiz hale getirilmesi, kulanm olduklar snak ve barnaklarn imha edilmesi amacyla 28 Haziranda Bitlis l Jandarma Komutanl tarafndan Hizann Koçyiit köyü krsalna operasyon düzenledii belirtildi. Operasyonlarda 10 teröristin öldürüldüü bölgede arazi arama tarama çalmalarn da yapld ve bu çalmalar srasnda çok sayda patlayc ve mühimmat ele geçirildii belirtilerek, öyle denildi:

ELE GEçRLEN MÜHMATLAR

Bitlis ili Hizan ilçesi Koçyiit köyü krsalnda bölücü terör örgütü mensuplarn bulmak, etkisiz hale getirmek ve kullanm olduklar snak/barnaklar imha etmek maksadyla Bitlis l Jandarma Komutanl unsurlarnca operasyon icra edilmitir. Operasyon kapsamnda 28.06.2018 günü icra edilen temas arama faaliyetinde, 3 adet El Yapm Patlayc Madde ile 10 BTÖ mensubu silah, mühimmat, malzeme ve dokümanlar ile birlikte ölü olarak ele geçirilmi olup, bölgede operasyona devam edilmektedir. Güvenlik güçlerimiz bölge halkmzn da destei ile huzur ve güvenlii salamak maksadyla ilimiz genelinde teröristlerle mücadelesini kararllkla sürdürecektir.

Ana Sayfaya Git