Bitlis'te "şehitlere saygı" yürüyüşü

Güroymak ilçesinde düzenlenen "şehitlere saygı" yürüyüşünde vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla "şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları attı

Haberler 20.03.2018 - 09:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bitlisin Güroymak ilçesinde, ehitlere sayg yürüyüü gerçekletirildi.

Vatandalar, 18 Mart ehitleri Anma Günü ve çanakkale Deniz Zaferinin 103. yl dönümü etkinlikleri kapsamnda, Güroymak Fatih lkokulu önünde topland. Ellerinde Türk bayraklaryla ehitler ölmez vatan bölünmez slogan atan vatandalar, belediye hoparlöründen yaynlanan mehter mar eliinde ilçe merkezindeki Sultan Selahattin Eyyubi Saat Kulesine kadar yürüdü.

Burada lçe Müftü Vekili Yahya Akta, çanakkale ve Afrin ehitleri için dua etti.

Vatandalar daha sonra asri mezarlktaki ehit Piyade Er Erhan Korku ile ehit Jandarma Er Fevzi Güngürün kabirlerini ziyaret etti. lçe Jandarma Komutanl personeli de ehitler için sayg at yapt.

SAYGI YÜRÜYÜÜ YAPILDI

lçe sakinlerinden Mahir Okay, böylesi anlaml bir yürüyüe katlmaktan duyduklar memnuniyeti ifade ederek, Türk Silahl Kuvvetlerince Afrinde yürütülen Zeytin Dal Harekatna katlan güvenlik güçlerine baar diledi.

Yürüyüe, Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Ufuk Özen Alibeyolu, Jandarma Komutan Yüzba Seyhan Doan, Emniyet Müdürü Erbil Baar, kurum amirleri, sivil toplum kuruluu temsilcileri, ehit yaknlar, gaziler, vatandalar, öretmen ve örenciler katld.

Ana Sayfaya Git