Bizde adayız!

Diyarbakır iş çevresi yerli otomobil fabrikasına talip oldu.

Haberler 11.11.2017 - 10:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrl vatandalar ve i çevresi yerli otomobil fabrikasna talip olduklarn ve kentte kurulmasnn ekonomik anlamda bölgenin birçok sorununa çözüm olabileceini ifade etti.

Diyarbakrda yaplmasn talep ediyoruz

Yerli otomobil projesinin yllardr her dönemde Türkiyenin gündemine geldiini ifade eden Dou Güneydou Sanayici adamlar Dernekleri Federasyonu (DOGÜNSFED) Yönetim Kurulu Bakan Aziz Özklç, yerli otomobil hasretinin imdi atlan admlarla hayata geçeceini belirtti. Özklç, Ülke olarak bunu hep istiyorduk ve istiyoruz ama imdi ciddi admlar atld. Bir konsorsiyum kuruldu. Tabi bu aracn üretimi söz konusu Türkiyenin hangi ilinde üretilecek tartmalar var uan gündemde. Biz de Diyarbakr i dünyas olarak Diyarbakrda yaplmasn öneriyoruz ve talep ediyoruz. Ev sahipliini yapmak istiyoruz. Burada belki aracn tamam üretilemeyebilir ama en azndan aracn baz aksamlarnn burada üretilmesine talibiz. Milli ve yerli araç projesi dediimiz için belki aracn Türkiyenin 7 bölgesinde iller tespit edilerek baz aksamlar o illerde yaplarak hem de Türkiyenin her tarafndan bu araca sahiplenme ve yatrm açsndan da önemli bir ivme kazandrr. Bu anlamda bunun için Diyarbakrn altyaps uygun. Organize Sanayi Bölgesinde yaplabilir. Biz buna talibiz Diyarbakrllar ve Diyarbakr i dünyas olarak. Mutlaka aracn baz aksamlarnn Diyarbakrda yaplmas istihdama katk sunacaktr. Bu aracn bölgemize, ülkemize gerçekten hayrl olacan ve hayrlara vesile olacan düünüyorum dedi.

Cumhurbakanmzdan bu destei bekliyoruz

sizlik orannn en yüksek bölgelerin Dou ve Güneydou Anadolu Bölgeleri olduunu anmsatan Diyarbakr Ticaret Borsas (DTB) Bakan Engin Yeil ise, bu balamda yerli otomobil fabrikasnn en azndan bir bölümünün Diyarbakrda kurulmasn istediklerini vurgulad. Yeil, unlar kaydetti:

Biz Türkiye Odalar ve Borsalar Birlii Bakan rfan Hisarckloluna daha önce sunduumuz dosyada yerli otomobil fabrikasnn Diyarbakrda kurulmasn talep etmitik. Biz bu talebimizi yineliyoruz. Cumhurbakanmz bazen sürprizler yapyor. nallah yine bir sürpriz yaparak yerli otomobil fabrikasn Diyarbakra kurma karar alr. Cumhurbakanmzdan bu destei bekliyoruz.

Ekonomik anlamda geliecektir

Vatandalardan Aziz Deünekli, Diyarbakra yerli otomobil fabrikas kurulmasnn Diyarbakr için geliim anlamna geldiini belirtti. Deürekli, Hem bir sürü personel ve i says hem de ekonomik anlamda insanlar gelitirecektir. Sanayici ve i adamlarmza büyük i dümektedir. Herkes farkl farkl fabrikalar kurarsa buradaki isizlii ve benzeri olaylar da engelleyecektir ifadelerini kulland.

Bir Diyarbakrl, bir Güneydoulu olarak bölgenin geri kalmlndan dolay en isabetli kararn yerli otomobilin Diyarbakrda kurulmas gerektiini ifade eden Hasan Pekerli, En bata düünülmesi gereken yerdir Dou ve Güneydou Anadolu Bölgeleri. Burada yaplrsa insanlar ekonomik olarak bir seviyeye geldikleri zaman bu terörün de ortadan kalkacan düünüyorum. Belki tamamen çözülmez ama en büyük etkendir. Bölgeye en büyük fayda olur. Bence en önemlisi burada kurulmasdr diye konutu.

Diyarbakrda yerli otomobil fabrikasnn kurulmasn istediklerini belirten Tahir Akaydn, Hem istihdam artar hem de insanlar çalt için suça yönelim azalr. Burann çehresi de deiir dedi.

Ana Sayfaya Git