Bize vicdan mı yaptıracaksın?

Cezaevi firarisinden rüşvet alan TEM polislerine 3 yıl hapis cezası gelirken, sanığın savunmasına tepki gösteren hakim " Bize, vicdan mı yaptıracaksın?"dedi.

Haberler 23.05.2018 - 09:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIRda, cezaevi firarisi .T.den 4 bin 500 lira rüvet aldklar iddiasyla yarglanan Terörle Mücadele ubesinde görevli iki polisten Mustafa B. 5 yl, Ouzhan B. ise 3 yl 4 ay hapis cezasna çarptrd

Sann savunmasna tepki gösteren mahkeme bakan hakim, Bover hakkn helal etmeyi, doru düzgün savunman yap. Size hakkm helal ediyorum da ne demek? Bize, vicdan m yaptracaksn?dedi.

DYARBAKIRda, cezaevi firarisi .T.den 4 bin 500 lira rüvet aldklar iddiasyla yarglanan Terörle Mücadele ubesinde görevli iki polisten Mustafa B. 5 yl, Ouzhan B. ise 3 yl 4 ay hapis cezasna çarptrd. Sann savunmasna tepki gösteren hakim Bize, vicdan m yaptracaksn?dedi.

Diyarbakrda, 6 Aralk 2017 günü arkada ile yolda yürüyen cezaevi firarisi, .T. (28), Terörle Mücadele ubesi ekibi tarafndan takibi alnd. .T.nin, bir dükkana girdiini gören polisler, arkasndan girip, kimlik istedi. Üzerinden kimlik çkmayan .T., ekip aracna bindirildi. Araçta cezaevi firarisi olduunu söyleyen .T.ye, polis memurlar Ouzhan B. ve Mustafa B. tarafndan Terörden dosyan var denildi. .T.yi ekip arac ile bo araziye götüren polisler, kaza yapan iki polis arac için 10 bin lira vermesi durumunda kendisini serbest brakacaklarn söyledi. Taraflar 4 bin 500 lirada anlat. .T., patronundan para almak için polislerle birlikte iyerine gitti. Ouzhan B.yi borçlusu olarak tantan .T., patronundan 5 bin lira istedi. Patronu da paray vermeyi kabul etti.

Olayn polise intikal etmesi üzerine Kaçakçlk ve Organize Suçlarla Mücadele ubesi ekipleri harekete geçti. .T., buluma noktasnda seri numaras alnan 4 bin 500 liray Ouzhan B.ye verince operasyon düzenlendi. Polis ekipleri, Ouzhan B., Mustafa B. ve olayda telefonu kullanlan kraathane sahibi E.Y.yi gözaltna ald.

RÜVET STEYEN POLSLER

Polislerden Mustafa B. (38), Ouzhan B.niin .T.ye borç para verdiini ve kendilerine tuzak kurulduunu öne sürdü. .T.ye borç verdiini, aldklar parann da alaca olan para olduunu belirten Ouzhan H. ise, Paray deerlendirip 15 gün içinde 2-3 bin lira fazlasyla ödeyeceini söyledi. 2-3 bin lira fazlasyla alacam düünerek borç verdim. Silah ve darp iddialar yalandr. Sonraki gün borcunu getireceini söyledi. Bulutuumuzda 4 bin 500 lira verdi dedi.

TRAF ETT

Emniyetteki ilemlerinin ardndan sevk edildikleri adliyede Sulh Ceza Hakimliine çkarlan üphelilerden Ouzhan B., rüvet aldklarn itiraf etti. Ouzhan B., ahs, kimlii olmadn ve cezaevi firarisi olduunu söyledi. Araca bindiinde, Bana bir güzellik yapn. Size 4-5 bin lira para verebilirim dedi. Paray aldktan sonra Mustafaya verdim ve ayrldk. Paray ne yaptn bilmiyorum. Yaptmdan pimanm diye konutu. Mahkeme, üphelilerden Mustafa B. tutuklanmasna, E.Y. ile Ouzhan B.nin ise adli kontrol artyla serbest braklmasna karar verdi.

Soruturma sonunda, polisler Ouzhan B. ve Mustafa B. hakknda Rüvet iddiasyla 4 yldan 12 yla kadar hapis istemiyle dava açld. Diyarbakr 2nci Ar Ceza Mahkemesinde yaplan yarglama srasnda tutuklu sank Mustafa B. de tahliye edildi.

Davann dün görülen karar durumasna tutuksuz sank polis memuru Mustafa B. ile taraf avukatlar katld. Savc mütalaasnda, sanklarn rüvet suçundan cezalandrlmasn istedi. Savunmas alnan sank Mustafa B. ise kendisini kumpas kurulduunu belirterek, Mahkemede adil bir yarglama yaplmad. Ben hakszla uradm. Bu iin sonu ahirete kalmtr. Buna ramen size ve herkese hakkm helal ediyorum dedi.

MAHKEME BAKANINDAN TEPK

Sann savunmasna tepki gösteren mahkeme bakan, Bover hakkn helal etmeyi, doru düzgün savunman yap. Size hakkm helal ediyorum da ne demek? Bize, vicdan m yaptracaksn?dedi.

Kararn açklayan mahkeme, Mustafa Byi 5 yl, Ouzhan B.ye ise yarglama srasnda gösterdii pimanlk nedeniyle 3 yl 4 ay hapis cezasna çarptrd.

Ana Sayfaya Git