Bizi annelerle kavga ettirme

Cezaevlerindeki açlık grevine dikkat çekmek isteyen HDP'lilerin izinsiz eyleminde, polis böyle uyardı; Diyarbakır'da izinsiz açıklama ve oturma eylemi yapmaya çalışan, aralarında HDP'li milletvekili ve il yöneticilerinin de bulunduğu gruba polis, "Bizi annelerle karşı karşıya getirmeyin." diyerek müsaade etmedi.

Haberler 03.05.2019 - 00:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cezaevlerindeki açlk grevlerine destek için oturma eylemi yapmak isteyen HDPli milletvekillerinin de aralarnda bulunduu grup, izinsiz eylem nedeniyle polis tarafndan uyarld. Dalmayan gruptaki 3 kii gözaltna alnd. Polisin gruptakilere Bizi annelerle kar karya getirmeyin uyarsnda bulunmas dikkat çekti.

AçLIK GREVLERNE DKKAT çEKMEK

Merkez Balar ilçesindeki Kouyolu Parknda öle saatlerinde bir araya gelen, aralarnda HDP milletvekilleri Remziye Tosun, HDPli l Yöneticiyeri ileçocuklar cezaevinde olan ve açlk grevinde bulunan tutuklularn ailelerinden oluan bir grup, cezaevlerindeki açlk grevlerine destek vermek ve dikkat çekmek için oturma eylemi yapmak istedi. Parkta güvenlik önemi alan polisler, oturma eyleminin izinsiz olduunu söyleyip dalmalar için uyarda bulundu.

POLS YETKSLSNN DYALOU

Gruba, izinsiz açklama yaplamayacan belirten l Emniyet Müdürlüü yetkilisi, HDPli il yöneticisine dünyann en demokratik ülkelerinde bile devlet gücü ile annelerin kar karya getirilmeyeceini söyledi.

ANNELERLE KARI KARIYA GELMEYZ

Yetkili, Biz annelerle kar karya gelmek istemiyoruz. Siz saduyulu davranmalsnz. Bizi annelerle kar karya getirmeyin. Annelere hiçbir zaman müdahale etmedim. Siz iyi niyetliyseniz bizi annelerle kar karya getirmeyiniz. Annelere saygnz olsayd buraya getirmezdiniz. ifadelerini kulland.

TOSUNA DEVLETNZ TEPKS GELNCE

Milletvekili Tosunun açklama için Devletiniz izin vermiyor. demesi üzerine l Emniyet Müdürlüü yetkilisi, unlar kaydetti: Bizim devletimiz sizin devletinizdir. Siz farkl bir ülkede mi yayorsunuz? Vekilim bu laf siz demeyin, siz Mecliste yemin etmi bir insansnz. Buras hepimizin devleti. Bu ilde hiçbir anneye jop kalkmad, kalkmayacak.

POLS ANNELERE YÖNELK ANONSU

Dalmak istemeyen gruba polis aracndan da u anons yapld: Annelerimiz bu grubun içinden ayrlsnlar. Siyasileri ve milletvekillerini göreve davet ediyorum. Milletvekillerimize çar yapyorum, siyasi sorumluluunuzu hatrlatyorum. Lütfen anneleri gruptan ayrn. Annelerle kar karya gelmek istemiyoruz. Hukuken suç tekil eden eylemlere alet etmeyin.

Daha sonra anneler, gruptan ayrlarak bir süre yürüdükten sonra dald. Buarada yaplan uyarya ramen dier grup dalmaynca, ksa süreli gerginlik yaand. çkan gerginlikte polis ekipleri, 3 kiiyi gözaltna alnd.

Ana Sayfaya Git