"Bizi savunmasınlar. Bizi öldürmesinler"

Şehit sayısı 44'e yükselirken, gözyaşları içerisinde şehitleri uğurluyoruz. Acı dört bir yanda yürek yakarken, Diyarbakır'dan, Muş'tan Siverek'ten, Van'dan yükselen ağıtlar teröre lanet getiriyor. "Biz kan istemiyoruz, bizi savunmasınlar, bizi öldürmesinler biz Kürdüz"

Haberler 13.12.2016 - 09:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Beiktataki terör saldrsnda ehit says yükseldi. 36s polis, 8i siviy 44 kii ehit olurken, önceki gün olduu gibi dün de, Türkiyenin dört bir yannda, ehitlerin ac çlklar yürekleri dalad. ehitler ebediyete uurlanrken, Diyarbakrdan, Van, Mu, anlurfa ve Siverekten yükselen Kürtçe atlar teröre lanet getirdi. Diyarbakrda terörden göç edip stanbula yerleen Velat Demirolunun cenaze töreninde gözyalar sel olurkan yaknlar, PKKya tepki gösterdi; Biz kan istemiyoruz, bizi savunmasnlar, bizi öldürmesinler biz Kürdüz dedi.

EHT SAYISI 44E YÜKSELD

Salk Bakan Recep Akda, stanbuldaki terör saldrlarnda hayatn kaybedenlerin saysn 44e yükseldiini açklad. Salk Bakan Akda, Biz 36 polisimiz ve 8 sivilin hayatn kaybettii çok ar, kanl bir saldryla kar karya kaldk ve iki gündür uykusuz biçimde meselenin Salk Bakan olarak dorudan doruya içindeyim dedi.

EHTLERE GÖZYALARI

Türkiyenin dört bir yannda, ehitlerin ac çlklar yürekleri dalad. ehitler ebediyete uurlanrken, Diyarbakrdan, Van, Mu, anlurfa ve Siverekten yükselen Kürtçe atlar teröre lanet getirdi. Krmz kta beklerken meydana gelen patlama sonucu hayatn kaybeden minibüs oförü Velat Demirolu, Diyarbakrda Kürtçe atlarla terör lanetlenerek topraa verildi. Cenaze töreninde konuan baba Mehmet Demirolu, Diyabakrdan bir beladan dolay göç ettiklerini söyledi.

VELATA KÜRTçE AITLAR

24 yandaki oför Velat Demirolunun cenazesi, karayolu ile starnbuldan Diyarbakrn çnar lçesine bal Yaprakba köyüne getirildi. Kürtçe atlarla, terör lanetlenerek köyde topraa verilen Demirolunun cenaze törenine, çnar Kaymakam smail anlnn yan sra çok sayda kii katld.

Ceneze törenine katlanlarn taziyelerini kabul eden baba Mehmet Demirolu, Kürtçe yapt konumasnda yaananlarn herkesin ortak derdii olduunu dile getirerek, köyden bir bela yüzünden göç etmek zorunda kaldn, o belay stanbuldaki patlamayla yaadn aktard.

BZ KAN STEMYORUZ

Kardeinin mezar bana gelen ablas Yasemin Demirolu ise, teröre tepki göstererek, evladn Kürde, Türke feda etmek istemediini söyledi. Demirolunun bir yakn ise, Biz kan istemiyoruz, bizi savunmasnlar, bizi öldürmesinler biz Kürdüz dedi. Teröristlerin bombal saldrsnda hayatn kaybeden olunu topraa veren anne Sultan Demirolu da, Allah belanz versin diyerek teröre tepki gösterdi.

MULU EHT POLS

ehit olan polis memuru 22 yandaki Murat Ylmaz için Mu Valilii önünde tören düzenlendi. Neriman- Nazm Ylmaz çiftinin 4 çocuundan en küçüü Murat Ylmaz yüzlerce kii son yolculuuna uurlamak için hazr bulundu. Sayg duruu ve stiklal Mar ardndan ehit polis memuru için dua okundu. ehit yaknlar cenaze banda Türkçe ve Kürtçe atlar yakt. Törene katlanlar ehitler ölmez vatan bölünmez, Kahrolsun PKK sloganlar att. ehidin babas Nazm Ylmaz ayakta durmakta güçlük çekti. Vali Seddar Yavuz tören boyunca ehit babas Nazm Ylmazn elini brakmad. Törende konuan Vali Seddar Yavuz, öyle dedi:

ALLAH YOLUNDA

Muratm muradna eremeden kara topraa gönderdiler ama biz biliyoruz ki inanyoruz ve güçlüyüz. Biz Müslümanz elhamdülillah. Biz ehit olanlarn ölmediine onlarn canl olduuna, diri olduuna ve peygamber efendimize komu olduuna iman ederiz. O yüzden ölümler bizim için ölüm deildir. Balangçtr, dirilitir, Allaha kavumaktr. Allah yolunda ölmektir. te Murat kardeimizde öyle yapt. Vatanna, milletine, bayrana ve dinine sahip çkt ve gencecik yanda ehit oldu. Tekbirler eliinde ambulansa konulan ehidin cenazesi çalayan Camine götürüldü. Murat Ylmazn cenazesi klnan cenaze namaz sonras Tao ehitliinde gözyalar arasnda topraa verildi.

ANLIURFADA K EHT DAHA

ehit olan polis memurlar Enes çiçek ile Mehmet Ta için memleketleri anlurfada tören düzenlendi.

çiçek ve Tan naa, gece saatlerinde uçakla anlurfaya getirilerek, ailesi ve yaknlarnca Mehmet Akif nan Eitim ve Aratrma Hastanesi morguna götürüldü. Cenazelerin, tören için anlurfa Emniyet Müdürlüüne indirilii srasnda ehitlerin yaknlar, naalara sarlarak Türkçe ve Kürtçe at yakt. Emniyet Müdürlüü bahçesinde düzenlenen törene katlan Gda, Tarm ve Hayvanclk Bakan Faruk çelik, ehitlerin ailelerine basal diledi.

ehit çiçekin kardei Kübray sevip, sohbet eden çelikin, Büyüyünce ne olacaksn? sorusuna Kübra, Öretmen olmak istiyorum yantn verdi. Kübra çiçek, uzun süredir abisi ile konuamadn da dile getirdi.

Konumann ardndan l Müftüsü hsan Açk, saldrda ehit olan için Kardeler, siz bu ülke için görevinizi yaptnz canlarnz bu millet için verdiniz. Bizim söyleyecek sözümüz yok siz hakknz helal edin. eklinde dua etti. ehit yaknlarnn yan sra Türk, Arap ve Kürt kökenli vatandalar ile çok sayda polis ve asker tekbirler eliinde cenazeleri uurlad. Törenin ardndan çiçekin cenazesi Eyyübiye ilçesine, Tan cenazesi ise Bozova ilçesine araç konvoyu eliinde gönderildi.

VANDA GÖZYALARI DNMED

27 yandaki Soner dil için memleketi Vanda tören düzenlendi. Ulatrma, Denizcilik ve Haberleme Bakan Ahmet Arslann da katld törende PKK aleyhine sk sk slogan atld.

Cenazesi önceki gece havayoluyla Vana getirilen ehit polis memuru Soner dil için Yukar Norin Camii önünde tören düzenlendi. Törene, Ulatrma, Denizcilik ve Haberleme Bakan Ahmet Arslan, Van Valisi brahim Tayapan, Jandarma Asayi Kolordu Komutan Korgeneral Arif çetin, Van Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, ehidin yaknlar ile yaklak 3 bin kii katld. Törende ellerinde Türk Bayra bulunanlar sk sk ehitler ölmez vatan bölünmez, Kahrolsun PKK sloganlar att. Ölen namaz ardndan ehit dil için cenaze namaz klnd. ehidin öz geçmiinin okunmas ardndan l Müftüsü Nimetullah Arvas dua okudu. ehit dilin yaknlarnn Türk Bayrana sarl tabutun üstüne kapanarak alamas yürekleri dalad. Bakan Arslan, ehidin babas Miktad dile sarlarak teselli etmeye çalt. ehit dilin tabutunu tekbirler ve dualarla bir süre Bakan Arslan ve vatandalar omuzlarda tayarak cenaze aracna brakt. ehit dil, Akköprü Mezarlnda gözyalar arasnda topraa verildi.

Ana Sayfaya Git